Έτσι θα ακούγεται το ηλεκτρικό BMW i4 M Performance (video)

Η ηλεκτρική δύναμη του BMW i4 M Performance δεν θα είναι σιωπηλή, όπως συνηθίζεται από αυτοκίνητα του είδους, αλλά θα συνοδεύεται από μια δυνατή ηχητική εμπειρία!

  • -
  • -

Μια συνηθισμένη τακτική των εταιρειών αυτοκινήτου πριν παρουσιάσουν μια έκδοση επιδόσεων, είναι να βγάλουν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο θα πρωταγωνιστεί ο ήχος που παράγει από τον κινητήρα και την εξάτμιση. Έχοντας αυτό κατά νου, η BMW παρουσιάζει αντίστοιχο βίντεο «ηχητικού χαρακτήρα», το περίεργο όμως είναι ότι εδώ, έχουμε να κάνουμε με το ηλεκτρικό i4 M Performance.

Ήχος σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Κι όμως. Η BMW ξέρει πολύ καλά ότι τα M μοντέλα της απευθύνονται σε ένα κοινό που γουστάρει την οδήγηση όσο τίποτα στον κόσμο και αναγνωρίζει ότι το κομμάτι του ήχου έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική εμπειρία του ατόμου που κάθεται πίσω από το τιμόνι. Μέσα από το βίντεο εξηγεί τι ακριβώς έκαναν για να δημιουργήσουν έναν ήχο κατάλληλο για ηλεκτρικό μοντέλο.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται για έναν φυσικό ήχο αλλά για έναν τεχνητό, οπότε έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί για να μην καταλήξουν σε ένα «ξενέρωτο αποτέλεσμα. Συνεργάστηκαν με τον Hans Zimmer, άνθρωπο-μετρ στο κομμάτι του ήχου και έφτιαξαν μια μελωδία με αρκετό μπάσο, αλλά και έναν ηλεκτρικό βομβό για να συνοδεύει τον χαρακτήρα του i4 M Performance.

Πώς μπορεί να ακούγεται, λοιπόν; Η απορία που γεννήθηκε σε όποιον διάβασε αυτές τις γραμμές, απαντάται στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο που ακολουθεί. Μην περιμένετε στρίγγλισμα από εξακύλινδρο του E46, ούτε τον βαθύ ήχο στις 8.500 σ.α.λ. από τον V8 του E92. Ο στόχος της BMW δεν ήταν να φτιάξει ηχητική υπογραφή που να κοντράρει τον V10 του E60 αλλά να δημιουργήσει μια συχνότητα που θα φτάνει στα αφτιά του οδηγού ως αντίκτυπο στο πάτημα του δεξιού πεντάλ και να τον «φτιάχνει» περισσότερο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...