Τίτλοι τέλους έπεσαν για τη RenaultSport

Το τμήμα που μας χάρισε μερικά από τα καλύτερα hot hatches των τελευταίων χρόνων, κλείνει, όπως επίσημα ανακοινώνει η Renault και τη θέση του θα την πάρει η Alpine.

  • -
  • -

Η Renault βρίσκεται σε μια φάση επαναπροσδιορισμού της ταυτότητάς της και χρησιμοποιώντας τις μάρκες που υπάρχουν εντός ομίλου, προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή ώστε κάθε μια να έχει τις «αρμοδιότητές» της. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν η RenaultSport περνά στην ιστορία και το τμήμα των γρήγορων Renault κλείνει, μαζί με ένα τεράστιο κεφάλαιο που όλοι οι petrolheads θα θυμόμαστε.

Βέβαια οι Γάλλοι με το κλείσιμο της RenaultSport δεν ρίχνουν ταφόπλακα στα σπορ μοντέλα τους. Το ρόλο των γρήγορων αυτοκινήτων θα τον πάρει η Alpine, η μάρκα που κατασκευάζει το εξαιρετικό Α110. Η μετονομασία της ομάδας στη Formula 1 από Renault σε Alpine μας είχε ήδη ετοιμάσει για τις «ανακατατάξεις» που γίνονται. Το νέο τμήμα ονομάζεται Alpine Cars και μελλοντικά, περιμένουμε να δούμε πολλά ενδιαφέροντα αυτοκίνητα.

Η Alpine πάντως έχει ήδη δηλώσει ότι στοχεύει στο να γίνει μια 100% ηλεκτρική φίρμα. Ανακοίνωσαν πως ετοιμάζουν ένα σπορ μοντέλο σε συνεργασία με τη Lotus, ένα σπορ hatchback στο σώμα του νέου Renault 5 το οποίο σύντομα θα έρθει στην αγορά, αλλά και ένα σπορ crossover για το οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο.  

«Η Alpine στοχεύει να γίνει μια premium σπορ μάρκα που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και της τεχνολογίας» είπε μεταξύ άλλων ο Laurent Rossi, CEO της Alpine, ύστερα από την ανακοίνωση ότι το τμήμα RenaultSport κλείνει και η Alpine θα παραμείνει ως το μοναδικό σπορ brand του ομίλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...