Το hypercar της Toyota θα έχει περισσότερους από 1.000 ίππους!

Μπορεί να αποτελεί τη βάση για την αγωνιστική εκδοχή του Le Mans, αλλά η έκδοση παραγωγής θα είναι ισχυρότερη

  • -
  • -

Η γκάμα των μοντέλων της Toyota που συνοδεύονται από το χαρακτηριστικό GR, όλο και πληθαίνουν. Ήδη διατίθενται οι σχετικές εκδόσεις των Yaris και Supra, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η νέα GR 86. Αν προσθέσουμε και τη φημολογούμενη έκδοση της Corolla, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για μία σχεδόν πλήρης γκάμα. Και λέμε σχεδόν, διότι τα σχέδια της Toyota δεν σταματούν εδώ. Παρά το γεγονός ότι οι κανονισμοί που θα διέπουν την κορυφαία κατηγορία των hypercar (LMH) στο WEC άλλαξαν, η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει κανονικά την έκδοση παραγωγής του αγωνιστικού μοντέλου.



Το πρωτότυπο GR Super Sport Concept που αποκαλύφθηκε το 2018 θα αποτελέσει τη βάση του GR 010, όπως θα αποκαλείται πλέον το μοντέλο που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των GR. Το κεντρομήχανο hypercar θα εφοδιάζεται με ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο, και συγκεκριμένα αντίστοιχο με αυτό που έδινε ζωή στην αγωνιστική TS050 Hybrid. Ο εξακύλινδρος κινητήρας με τα δύο τούρμπο, χωρητικότητας 2.400 cc, αναμένεται να αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους! Μάλιστα, ο ξένος Τύπος υποστηρίζει πως είναι πιθανό η τελική έκδοση να είναι ακόμα ισχυρότερη σε περίπτωση που εφοδιαστεί με ένα υβριδικό σύστημα που θα περιλαμβάνει συνολικά τρία κινητήρια σύνολα.



Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι πόσα αυτοκίνητα σκοπεύει η Toyota να κατασκευάσει. Πριν την αλλαγή των κανονισμών στην κατηγορία των LMH, για την έγκριση της ομολογκασιόν απαιτούνταν η παραγωγή τουλάχιστον 20 αυτοκινήτων. Μπορεί κάτι τέτοιο να μην είναι απαραίτητο σήμερα, αλλά η Toyota έχει την επιθυμία να παράγει ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα από τον συγκεκριμένο αριθμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...