H τιμή του ηλεκτρικού Audi RS e-tron GT στη Γερμανία

Η κορυφαία έκδοση του εντυπωσιακού ηλεκτροκίνητου Audi ξεκινάει από τις 138.200€ στην «πατρίδα» του, ενώ υπάρχει και λιγότερο ισχυρή πρόταση με τιμή εκκίνησης κάτω από τις 100.000€.

  • -
  • -

Ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό GT με τα σήματα της Audi, κορυφαία τεχνολογία και επιδόσεις που βάζουν φωτιά στην άσφαλτο. Αυτό είναι το Audi RS e-tron GT, ένα αυτοκίνητο-επίδειξη δύναμης από τη γερμανική φίρμα, που συνδυάζει όλα όσα θα ήθελε ένας αγοραστής αυτής της κατηγορίας. Σχεδιαστικά αμέσως σου κεντρίζει την προσοχή. Η κουπέ γραμμή, οι επιθετικές ακμές στο αμάξωμα, οι τεράστιοι τροχοί του, όλα συνδυάζονται ιδανικά για να δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου έγινε και είναι πλέον διαθέσιμο σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Η τιμή για το Audi e-tron GT quattro ξεκινάει από τις 99.800€ στη Γερμανία, ενώ η κορυφαία έκδοση RS e-tron GT quattro κοστίζει 138.200€ στη βασική μορφή της. Αμφότερα έχουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η λιγότερο ισχυρή πρόταση έχει 476 ίππους και 630 Nm ροπής και η RS έχει 598 ίππους και 830 Nm ροπής.

Η επιτάχυνση του RS είναι καταιγιστική, με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η μπαταρία των 84 kWh επαρκεί για έως και 488 χιλιόμετρα αδιάκοπης οδήγησης, σύμφωνα με την Audi και η φόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί απίστευτα γρήγορα, αν βρεθεί φορτιστής των 800V, που υποστηρίζεται κανονικά από το e-tron GT.

Η οδήγηση αναβαθμίζεται από την αερανάρτηση που προσαρμόζει ιδανικά το όχημα ανάλογα με την οδήγηση και τις συνθήκες. Επίσης, στον πίσω άξονα υπάρχει ηλεκτρονικό κλείδωμα του διαφορικού για καλύτερη συμπεριφορά στο όριο. Φυσικά, υπάρχουν πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία στο βασικό ή τον έξτρα εξοπλισμό του e-tron GT. Τετραδιεύθυνση, αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και πολλά ακόμη, συμπληρώνουν έναν μακρύ κατάλογο εξοπλισμού.

Εννοείται ότι και η τεχνολογία είναι σε πρώτο πλάνο για το μοντέλο. Η Audi έχει δώσει μεγάλη προσοχή στο κομμάτι του φωτισμού με τα Audi Laser Light με Matrix LED για τέλεια ορατότητα ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός άρτιου αυτοκινήτου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του σκληρού ανταγωνισμού που υπάρχει στην κατηγορία.

Φαίνεται πάντως, ότι η μάρκα με σήμα τα τέσσερα δακτυλίδια τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά αφού το e-tron GT και e-tron GT Sportback σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό από Γερμανό κατασκευαστή πολυτελών μοντέλων στον κόσμο και επίσης, στη Νορβηγία, κατάφερε να πάρει τον τίτλο του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου για το 2020, όχι ανάμεσα στα αμιγώς ηλεκτρικά αλλά γενικότερα!  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...