Volkswagen: “Δε μας ενδιαφέρει πλέον η κορυφή στις παγκόσμιες πωλήσεις”

Αλλάζει ο προσανατολισμός του γερμανικού κολοσσού – Που εστιάζει πλέον

  • -
  • -

Μετά από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων έχουν φυσιολογικά επηρεαστεί σημαντικά. Φυσικά, αυτό είχε αντίκτυπο και στον όμιλο Volkswagen, ο οποίος σημείωσε μείωση 14% στις πωλήσεις το 2020. Μικρότερη μείωση είχε η μεγάλη αντίπαλος, η Τoyota, της τάξης του 11%, μια διαφορά που είχε ως συνέπεια να εκτοπίσει τελικά την VW από την κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων. Από το 2015 η πρωτιά ανήκε στην Volkswagen για 5 συνεχόμενα έτη, αφήνοντας πίσω την ιαπωνική εταιρία που μέχρι τότε είχε το στέμμα.

Ωστόσο, οι εποχές αλλάζουν και μαζί αλλάζουν και οι προτεραιότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μέσα σε αυτό το πνεύμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Christian Vollmer δήλωσε ότι πρωταρχικός στόχος του ομίλου δεν αποτελεί πλέον το να είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων σε επίπεδο πωλήσεων, αλλά η χάραξη της σωστής στρατηγικής για το μέλλον, όπως π.χ. η ανάπτυξη της πλατφόρμας MEB για ηλεκτρικά οχήματα.

Η αλήθεια είναι πως η Volkswagen έχει επενδύσει πολλά στην ηλεκτροκίνηση, τομέας όπου η Τoyota μόλις τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα παρότι είναι πρωτοπόρος στην υβριδική τεχνολογία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...