H Renault θέλει να γίνει… καταπράσινη!

Στόχος της μάρκας είναι να γίνει η πιο φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη, για αυτό και επενδύει σε ένα νέο στρατηγικό πλάνο με πολλές νέες τεχνολογίες.

  • -
  • -

Μέχρι και το 2030 η Renault θέλει να έχει αλλάξει εντελώς την εικόνα της, σε σχέση με το σήμερα. Ο επικεφαλής της μάρκας, Luca de Meo, από την ημέρα που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα έχει παρουσιάσει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες για τη Renault αλλά και όλο τον όμιλο, ενώ τώρα θέτει έναν φιλόδοξο, αλλά παράλληλα σημαντικό στόχο: να μεταμορφωθεί η Renault στην πιο φιλική προς το περιβάλλον φίρμα στην Ευρώπη.

Αυτό θέλουν να το πετύχουν μέχρι και το 2030, οπότε στη διάθεσή τους έχουν λιγότερα από δέκα χρόνια για να πραγματοποιήσουν αυτή τη «μεταμόρφωση». Υπόσχονται ότι μέχρι τότε, τα εννέα στα δέκα αυτοκίνητα που θα πουλάνε θα διαθέτουν κάποιου είδους ηλεκτρικό σύστημα. Ο Luca de Meo δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν σε αυτόν το φιλόδοξο στόχο, ωστόσο μίλησε για τις τάσεις που υπάρχουν στη σημερινή αυτοκινητοβιομηχανία.

Φρόντισε να τονίσει τη μεγάλη ιστορία της Renault τόσο στα μικρά, πρακτικά μοντέλα πόλης, όσο και στα προσιτά ηλεκτρικά, με το Zoe σε πρώτο πλάνο. Πρόσθεσε ότι έχουν όλα όσα ζητά ένας αγοραστής, αφού η Renault είναι μια ανθρωποκεντρική φίρμα. Η θεωρία του Luca de Meo είναι ότι μετά από δεκαετίες που η μόδα στα αυτοκίνητα άλλαζε συνεχώς, ενώ παράλληλα η αγορά αντιμετώπιζε το φαινόμενο του υπερκαταναλωτισμού, έρχεται μια νέα εποχή στην οποία οι αγοραστές θα έχουν έναν πιο πιο ορθολογικό τρόπο αξιολόγησης για την επιλογή του νέου τους αυτοκινήτου.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί έμμεσα στη Formula 1, στην οποία ο όμιλος συμμετέχει με τo brand της Alpine πλέον και όχι με της Renault, λέγοντας: «τα καλά νέα είναι ότι τους περισσότερους αγώνες μας τους ξεκινάμε από την πρώτη γραμμή εκκίνησης, αν όχι από την pole position», υπονοώντας ότι ορίζουν τις νέες τάσεις ή αναλαμβάνουν γρήγορα δράση για να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτή που ζητά το αγοραστικό κοινό.

Για την ώρα η Renault επενδύει πολύ στην υβριδική τεχνολογία με τις εκδόσεις E-Tech Hybrid. Το Clio, το Captur και το Megane θα είναι τα μοντέλα-κλειδιά για την επιτυχία τους, σε πρώτη φάση και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλα, μέχρι να διαμορφωθεί μια πλήρης γκάμα εξηλεκτρισμένων προτάσεων που θα καλύπτουν τις ανάγκες ενός μεγάλου εύρους αγοραστών. Με τον νέο τούρμπο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.2 λίτρων που ετοιμάζεται, θα γεννηθούν και νέες υβριδικές εκδοχές με ισχύ από 200 έως και 280 ίππους, μαζί με δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης.

Το οικολογικό πρόσωπο της Renault θα ολοκληρωθεί με τη νέα επένδυση πάνω στην ανακύκλωση παλαιών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών. Οι εγκαταστάσεις της μάρκας θα μπορούν να ανακυκλώσουν περίπου 120.000 αυτοκίνητα το χρόνο, δηλαδή κοντά στα 10.000 αυτοκίνητα το μήνα! Στη συνέχεια, τα νέα μοντέλα των Γάλλων θα αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από ανακυκλωμένα υλικά, οπότε θα είναι πιο καθαρά εν τη γενέσει τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...