Elon Musk: Περιθώριο 6 μηνών δίνει για την εκκίνηση των εργασιών κατασκευής του Gigafactory στην Γερμανία

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να ξεκινήσει η λειτουργία του τον ερχόμενο Ιούλιο

  • -
  • -

Χρονικό περιθώριο έξι ακόμα μηνών φέρεται να έχει δώσει ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του Gigafactory της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία.

To μεγάλο project της Tesla και του ιδιοκτήτη της έχει καθυστερήσει πολλούς μήνες, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να ξεκινήσει η λειτουργία του τον ερχόμενο Ιούλιο. Όμως, γραφειοκρατία και περιβαλλοντικές ανησυχίες για την απαλλοτρίωση της απαιτούμενης γης έχουν καθυστερήσει την ανέγερση του εργοστασίου.

Μάλιστα, η αμερικανική εταιρεία, ήδη από τον προηγούμενο μήνα έχει κατηγορήσει ευθέως τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που έχει συναντήσει στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι αυτές «έρχονται σε σύγκρουση με την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης μεγάλων έργων που είναι απαραίτητων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Tesla δεν έχει έρθει ακόμα σε συμφωνία με τη μεγαλύτερη ένωση εργαζομένων της Γερμανίας, γεγονός που ίσως να καθυστερήσει και άλλο το project.

Το εργοστάσιο έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί σε περιοχή έξω από το Βερολίνο και αναμένεται να είναι η μονάδα με τη μεγαλύτερη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της αμερικανικής εταιρείας, παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ: deasy.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...