BMW X5 Le Mans: Ο ανατριχιαστικός ήχος των 700 αγωνιστικών ίππων (Video)

Ένα SUV με καρδία από την McLaren F1 που κέρδισε στο Le Mans

  • -
  • -

Η συγκεκριμένη Χ5 δεν είναι η δημιουργία κάποιου οίκου βελτίωσης. Είναι ένα πρωτότυπο της ίδιας της BMW, είναι μοναδικό και πήρε την ονομασία Le Mans επειδή κάτω από το καπό του έχει τον 12κύλινδρο κινητήρα V της McLaren F1 που κέρδισε τον 24ωρο ομώνυμο αγώνα το 1995. Μάλιστα, ο ίδιος κινητήρας στην X5 είναι ακόμη πιο ισχυρός, μιας και δεν υπόκειται σε περιορισμούς που ισχύουν στους αγώνες. Έτσι, ο V12 των 6,1 λίτρων αποδίδει 700 ίππους (+120 συγκριτικά με τον αγωνιστικό) και 700 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και η μετάδοση γίνεται στους πίσω τροχούς.

Παρόλο που το βάρος ξεπερνά τους 2 τόνους, το κλασικό 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,7 sec μόλις και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 313, επιδόσεις που μετρήθηκαν σε Km/h στο Nürburgring. Ο χρόνος των 7 λεπτών και 49 δευτερόλεπτων που πέτυχε η θηριώδης X5 στην Πράσινη Κόλαση είναι μόλις 7’’ πιο αργός από του Audi RS Q8 που κατέχει το ρεκόρ για SUV

Στο εσωτερικό, τα εργοστασιακά καθίσματα έχουν αντικατασταθεί με αγωνιστικού τύπου Bucket. Ούτως ή άλλως, αυτή η X5 δεν έχει κατασκευαστεί για άνεση αλλά για επιδόσεις. Ο ήχος της; Απλά εκκωφαντικός! Μπορείτε να το διαπιστώστε το κι εσείς στο παρακάτω video.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...