Τα εργοστάσια σε Σουίντον και Οξφόρδη γιορτάζουν τα 20 χρόνια από την αναβίωση του MINI

Μία ιστορία επιτυχίας που μετρά 2 δεκαετίες

  • -
  • -

Στις αρχές του 2001, η παραγωγή των μερών του αμαξώματος του νέου MINI ξεκίνησε στο Σουίντον της Μ. Βρετανίας, ενώ λίγο αργότερα, στις 26 Απριλίου του ίδιου έτους, το πρώτο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο από την νέα ζωή του βρετανικού μοντέλου πέρασε τις πύλες του εργοστασίου της Οξφόρδης. Μέσα σε μόλις 13 μήνες κατάφερε να φτάσει τα 100.000 κομμάτια, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί πάνω από 5 εκατομμύρια νέα MINI.

Από την μονάδα της Οξφόρδης μόνο, αυτή την στιγμή βγαίνουν τα MINI 3-θυρης και 5-θυρης διάταξης, το Clubman και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Cooper SE. Το δυναμικό των δύο προαναφερθέντων εργοστασίων φτάνει τους 4.500 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων και 130 εκπαιδευόμενων. Αυτοί οι αριθμοί μεταφράζονται σε 1.000 νέα MINI κάθε μέρα ή ένα νέο MINI κάθε 67 δευτερόλεπτα!

Με την παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της εταιρείας, Cooper SE, αλλά και την υπόσχεση πως από τις αρχές της δεκαετίας του 2030, η MINI θα είναι η πρώτη εταιρεία του BMW Group η οποία θα αποτελείται από μία πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα, σίγουρα η βρετανική μάρκα σκοπεύει να παραμείνει στην αγορά για τουλάχιστον ακόμη 20 χρόνια. Χρόνια τους πολλά λοιπόν!

back

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...