Υπέκυψαν Renault και Dacia – Τελική στα 180 km/h από εδώ και στο εξής

Γαλλικό του δεύτερο οχυρό που πέφτει μετά την Volvo

  • -
  • -

Με την Volvo να έχει ανοίξει τον δρόμο, ήταν θέμα χρόνου μέχρι να δούμε και δεύτερη εταιρεία να περιορίζει όλα τα νέα μοντέλα της στα 180 km/h τελικής ταχύτητας. Τελικά η νέα προσθήκη ήρθε από την Γαλλία, με τις Renault και Dacia να ελπίζουν με αυτή τους την κίνηση, σε ένα ασφαλέστερο μέλλον.

Έχοντας αναγνωρίσει την υπερβολική ταχύτητα ως την κύρια αιτία ατυχημάτων, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες προχώρησαν στο λανσάρισμα του συστήματος “Safety Coach”. Πρόκειται για ένα λογισμικό το οποίο θα διαβάζει τα όρια ταχύτητας αλλά και τις συνθήκες του δρόμου και θα προσαρμόζει την ταχύτητα του οχήματος ανάλογα.

Ομολογουμένως, λίγα είναι τα οδικά δίκτυα αυτού του πλανήτη στα οποία μπορείς να υπερβείς τα 140 km/h, χωρίς να παρανομείς τουλάχιστον. Φυσικά και υπάρχουν και δρόμοι χωρίς όρια ταχύτητας, όπως οι αγαπημένοι μας Autobahn της Γερμανίας, αλλά εδώ που τα λέμε πόσοι είναι αυτοί που θα αγοράσουν ένα νέο Renault και θα πάνε για ένα τεστ τελικής ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους;

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε οι δύο εταιρείες θα ξεκινήσουν να προσφέρουν τα αυτοκίνητα τους με το Safety Coach εγκατεστημένο, αλλά δεν θα μας κάνει εντύπωση αν μέχρι να υλοποιηθεί η εν λόγω ιδέα κι’ άλλοι κατασκευαστές αποφασίσουν να συμμετάσχουν σε αυτή την νέα προσπάθεια μείωσης των αυτοκινητιστικών.

clio

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...