Nissan Leaf Stories: Συντροφιά με το ηλεκτρικό όχημα στην Πόλη του φωτός

Ο τέλειος συνεργάτης για έναν οδηγό της Uber

  • -
  • -

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη πρόσφατα από την Nissan κατέδειξε ότι επτά στους 10 ευρωπαίους οδηγούς οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης εξετάζουν το ενδεχόμενο μετάβασης σε ηλεκτρικό όχημα. Διαπίστωσε επίσης ότι το 89% εκείνων που είχαν κάνει το άλμα στην ηλεκτροκίνηση, ήταν ευχαριστημένοι με την απόφασή τους και τον ρόλο που αυτή διαδραματίζει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Ο Fabien Verbrugghe αγόρασε το πρώτο του Leaf πριν από τρία χρόνια για να κινείται στην πόλη του Παρισιού. Οι δρόμοι της Πόλης του φωτός είναι γεμάτοι εκπλήξεις, ωστόσο ο οδηγός της Uber Green, με το Nissan Leaf του είναι σε θέση να ανταπεξέλθει. Είτε πρόκειται για μια διαδρομή κατά μήκος του Σηκουάνα είτε για μια στάση στο Λούβρο, ακόμα και κατά τη διάρκεια των ελιγμών στους δρόμους σε μια από τις πιο ονειρεμένες πόλεις της Ευρώπης, ο Fabien πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός. Μοτοσικλέτες, ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα διασχίζουν πολυσύχναστες διασταυρώσεις. Οι τουρίστες συρρέουν στον Πύργο του Άιφελ και τον γοτθικό καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ. Οι φωτεινοί σηματοδότες, οι κόρνες και το κουδούνισμα από το τηλέφωνο του Fabien, αναβοσβήνουν με κάθε νέα διαδρομή.

“Πρέπει να δράσεις γρήγορα” εξηγεί. "Για αυτό, η υποστήριξη του οδηγού και η άμεση απόκριση κατά την επιτάχυνση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Το Leaf είναι ο ιδανικός συνεργάτης για τη δουλειά μου."

Ο Γάλλος οδηγός ανακάλυψε όχι μόνο ότι υπήρχε αρκετός χώρος στο ηλεκτρικό hatchback του, αλλά και πόσο αθόρυβος ήταν ο ηλεκτροκινητήρας του. Αγαπούσε τη δύναμη και την ομαλή κίνηση. Αλλά με το Leaf, μπορούσε επίσης να κρατήσει μακριά τον θόρυβο της πολυσύχναστης πόλης. Αυτό σήμαινε ότι μπορούσε εύκολα να ξεκινήσει συνομιλίες με τους επιβάτες του, ακόμη και να παίξει τον ρόλο του ξεναγού.

Η καλύτερη εξυπηρέτηση σήμαινε κριτικές πέντε αστέρων και περισσότερες δουλειές. Για έναν οδηγό Uber, περισσότερες δουλειές σημαίνει περισσότερος χρόνος πίσω από το τιμόνι. Η οδήγηση σε ένα δαιδαλώδες δίκτυο διαδρομών για ώρες κάθε μέρα, είναι κουραστική δουλειά. Γι’ αυτό τεχνολογίες όπως αυτές που συναντάμε στο ιαπωνικό hatchback (e-Pedal, ProPILOT) βοηθούν να γίνει η διαδικασία της οδήγησης όσο το δυνατόν ευκολότερη. Μερικοί λένε ότι το Παρίσι είναι “ολόκληρος ο κόσμος σε μια πόλη”. Ο Fabien λάτρεψε την εξερεύνησή του μέσα από ένα EV και τώρα έχει αναβαθμιστεί, αποκτώντας το δεύτερό του Leaf (με την μπαταρία δεύτερης γενιάς των 62 kWh).

Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει για την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της το πακέτο “EV 4 ALL”, κάνοντας ακόμα πιο δελεαστική την απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...