MotoGP: Τι αυτοκίνητο θα κερδίσει ο αναβάτης με τις περισσότερες pole για το 2021;

Hint: Κάνει 0-100 km/h σε 3 δευτερόλεπτα

  • -
  • -

Το 2021 θα είναι η 19η συνεχή χρονιά, που η BMW θα βραβεύσει τον αναβάτη με τις περισσότερες εκκινήσεις από την πρώτη θέση του grid μέσα στην σεζόν, με ένα από τα σκληροπυρηνικά M μοντέλα της. Ποιο θα είναι αυτό; Μία άκρως διακριτική – αν αναλογιστεί κανείς τις εκρηκτικές επιδόσεις που προσφέρει – BMW M5 CS των 635 ίππων. Ως η ‘ναυαρχίδα’ της γκάμας, η BMW M5 CS βρίσκεται στην κορυφή από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

m5

Το αυτοκίνητο που θα δοθεί θα φέρει την εντυπωσιακή απόχρωση «Frozen Deep Green metallic», που συνδυάζεται με χρυσούς τροχούς και σκουρότερα φωτιστικά σώματα. Ο V8 κινητήρας των 4,4 lt. απόδοσης 635 ίππων, που κρύβεται κάτω από το καπό, καθιστά την M5 CS το ισχυρότερο αυτοκίνητο στην ιστορία της BMW M. Η χρήση ελαφρών υλικών επέτρεψε την εξοικονόμηση περίπου 100 κιλών σε σχέση με την BMW M5 Competition και αυτή η διαφορά φαίνεται και στις επιδόσεις. Για το σπριντ έως τα πρώτα 100 km/h χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα, ενώ δεν σταματά να επιταχύνει έως την τελική των 306 km/h.

Την σεζόν που μας πέρασε, νικητής του αντίστοιχου «διαγωνισμού» αναδείχθηκε ο νικητής των δύο πρώτων αγώνων της φετινής χρονιάς, Fabio Quatararo, ο οποίος ανταμείφθηκε με μία M2 CS. Πριν από αυτόν ο Ισπανός, Marc Marquez είχε κυριολεκτικά σαρώσει στις pole, κερδίζοντας το έπαθλο της BMW 7 συνεχόμενες χρονιές, από το 2013 έως και το 2019. Μέσα σε αυτές τις χρονιές βραβεύτηκε με 2 M6, μία M4, μία Μ2, μία Μ3 CS, μία M4 CS και μία X4 M Competition.

Φέτος που ποντάρετε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...