Dominos’s: delivery πίτσας με ηλεκτρικό ρομπότ!

Το ερώτημα είναι, δίνεις φιλοδώρημα στο ρομπότ, ή όχι;

  • -
  • -

Νέο δοκιμαστικό πρόγραμμα παραδόσεων παραγγελιών πίτσας με αυτόνομα μικρά ηλεκτρικά οχήματα-ρομπότ ξεκινά η αλυσίδα Domino’s αυτή την εβδομάδα. Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος θα ξεκινήσει από την πολιτεία Χιούστον του Τέξας και θα αφορά επιλεγμένους πελάτες της εταιρείας.

Για να υλοποιήσει την νέα υπηρεσία delivery, η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων συνεργάζεται με την εταιρεία ρομποτικής Nuro. Πρόκειται για την εταιρεία η οποία ανέπτυξε τα αυτόνομα οχήματα R2 που θα χρησιμοποιήσει η Domino’s στο Χιούστον. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πελάτες ενός συγκεκριμένου καταστήματος στο Χιούστον θα έχουν τη δυνατότητα συγκεκριμένες ημέρες και ώρες να ζητούν η παράδοση του γεύματος τους να πραγματοποιηθεί με το ηλεκτρικό, αυτόνομο όχημα.

Το R2 χρησιμοποιεί ραντάρ και κάμερες περιμετρικά, οι οποίες του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται τον περιβάλλοντα χώρο και να κινείται αυτόνομα στους δρόμους. Οι πελάτες θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για το που βρίσκεται η παραγγελία τους και θα λαμβάνουν στο κινητό τους έναν κωδικό PIN, τον οποίο θα πληκτρολογούν σε μία επιφάνεια αφής του οχήματος ώστε να παραλάβουν το γεύμα τους.

Η συμφωνία με τη Domino’s αποτελεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας για τη Nuro, με την τελευταία να εκτιμά ότι ανοίγει το δρόμο για πολύ περισσότερες αντίστοιχες συμφωνίες στο μέλλον. Στον τελευταίο της επενδυτικό γύρο η Nuro ανέβηκε κατά 500 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: deasy.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...