Μετά την Xiaomi, και η Huawei μπαίνει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την κινεζική εταιρεία!

  • -
  • -

Η Huawei ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στον κόσμο της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης αλλά και της αυτόνομης οδήγησης, καθώς σκοπεύει να πραγματοποιήσει επένδυση της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Σε συνεργασία με τους οργανισμούς BAIC Group, Chongqing Changan Automobile Co. και Guangzhou Automobile Group Co., θέλει να εξελίξει αυτόνομα όχημα τα οποία θα φέρουν το σήμα της, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την επίσης κινεζικής καταγωγής Xiaomi, η οποία προσφάτως ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πηγές, η Huawei πέρασε ένα δύσκολο 2020, μετά την εξορία της από την αγορά smartphone των Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε ο δισεκατομμυριούχος δημιουργός της, Ren Zhenghfei, ξεκίνησε να στρέφει την προσοχή της εταιρείας και προς άλλους τομείς, όπως αυτός της υγείας, των αγροκαλλιεργειών αλλά και φυσικά, των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο εκ περιτροπής Πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού, Eric Xu, δηλώνει εξαιρετικά αισιόδοξος, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η τεχνολογίες αυτονομίας που έχουν ήδη αναπτύξει ξεπερνούν ακόμη και αυτές της Tesla!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...