Η Xiaomi μπαίνει και επίσημα στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η πληροφορία της προηγούμενης εβδομάδας που μόλις επιβεβαιώθηκε

  • -
  • -

Πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών, Xiaomi, φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την επίσης κινεζική Great Wall Motor Co, ώστε να χρησιμοποιήσει τα εργοστάσια της για τη κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων με το brand Xiaomi. Πολλές λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές από το δημοσίευμα, παρά μόνο πως η συμφωνία των δύο πλευρών αναμενόταν να ανακοινωθεί στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Επίσης ανέφερε  μεταξύ άλλων ότι τα ηλεκτρικά οχήματα της Xiaomi θα απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, χαράσσοντας πρακτικά την ίδια στρατηγική που έχει ακολουθήσει και στις ηλεκτρονικές της συσκευές.

Οι προσδοκίες τελικά δεν διαψεύστηκαν, με την Xiaomi να κάνει γνωστό, πριν από λίγο μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter, το λανσάρισμα της νέας δραστηριότητας, με τις λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές σε event που θα πραγματοποιηθεί 
σήμερα το απόγευμα. Η ανάρτηση περιελάμβανε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας προς το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και τους μετόχους της. Η απόφαση αναφέρει την έναρξη των νέων δραστηριοτήτων και την πρόθεση της Xiaomi να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο συγκεκριμένο κλάδο την προσεχή δεκαετία.

Με την κίνηση αυτή η Xiaomi αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο όνομα από τον κλάδο της τεχνολογίας που εισέρχεται στα ηλεκτρικά οχήματα, μετά τις Apple, Sony και Huawei, που είτε επίσημα είτε ανεπίσημα έχουν εκδηλώσει αντίστοιχη πρόθεση. Δείτε το σχετικό tweet εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...