Πάσχα στο χωριό! Τα πιθανά σενάρια

Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να επιτρέψει τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις κατά τη περίοδο των γιορτών του Πάσχα

  • -
  • -

Ένα από τα θέματα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι η στάση που θα κρατήσει σχετικά με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα. Με δεδομένο το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των πολιτών έχει κουραστεί από το lockdown και επιθυμεί να αποδράσει από τις πόλεις τη γιορτινή περίοδο, το κυβερνητικό επιτελείο έχει καταλήξει να προτείνει στην επιτροπή το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Όμως, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αυτό δεν θα είναι εφικτό για όλους! Συγκεκριμένα, σε όσους επιτραπεί να ταξιδέψουν θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Και αυτές είναι οι εξής τρεις:

  • Θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε self test ή να έχουν πραγματοποιήσει κάποιο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και να έχουν αρνητική βεβαίωση από την πλατφόρμα.
  • Να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να διαθέτουν τη σχετική πιστοποίηση.
  • Να έχουν νοσήσει από κορονοϊό και να έχουν αναρρώσει.


Οι έλεγχοι των σχετικών εγγράφων θα γίνονται στα διόδια, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επιτραπεί η έξοδος από τις πόλεις σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, σύμφωνα με τα παραπάνω μόνο όσοι είναι θετικοί στον κορονοϊό δεν θα μπορούν να κάνουν γιορτές στο χωριό τους. Πλέον, αναμένουμε τις επίσημες αποφάσεις, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να γνωστοποιηθούν λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...