Lancia 037: Το πρώτο πρωτότυπο εξέλιξης του θρυλικού rally car βγαίνει σε δημοπρασία

Με αριθμό σασί ‘001’, η συγκεκριμένη 037 έχει «περάσει» και από το Ράλλυ Ακρόπολις!

  • -
  • -

Η Lancia 037 θεωρείται ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοκίνητο. Από τα τελευταία Rally cars που κυκλοφόρησαν με την κίνηση στους πίσω τροχούς, χαρίζοντας χαμόγελα όχι μόνο σε εκείνους που είχαν την τιμή να την οδηγήσουν αλλά και στους θεατές που την απολάμβαναν. Η πρώτη-πρώτη 037 που δημιουργήθηκε ως πρωτότυπο εξέλιξης, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s. Αποτελεί δημιουργία της Abarth, στην οποία και ανήκει! Μάλιστα, η συγκεκριμένη 037 Prototype με αριθμό πλαισίου SE 037-001, έχει διατελέσει και ως αυτοκίνητο πλοηγού στο ράλλυ Ακρόπολις το 1982!

Βασικός ρόλος της ωστόσο ήταν οι δοκιμές εξέλιξης για την 037, οπότε έχει περάσει ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα και σε πίστες, με τους Markku Alén, Adartico Vudafieri και Giorgio Pianta στο τιμόνι της.

Όταν κοιτάμε ένα πρωτότυπο, προσπαθούμε να εντοπίσουμε ποια στοιχεία του έχουν περάσει στο μοντέλο παραγωγής. Στην δικιά μας περίπτωση αυτό έχει συμβεί με τα μπροστινά φώτα, τα φώτα ομίχλης και τους αεραγωγούς του καπό. Ωστόσο τα κυκλικά πίσω φώτα και οι αεραγωγοί εμπρός και πίσω δεν αποτέλεσαν έμπνευση για τα μοντέλα παραγωγής.

Στο πίσω μέρος βασιλεύει ο υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 1995 cc, ο οποίος έχει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Στο εσωτερικό του οι χειροκίνητοι καθρέφτες, το «φορτωμένο» ταμπλό του από κάθε είδους κουμπιά καθώς και τα αγωνιστικά του καθίσματα υποδηλώνουν τις αγωνιστικές καταβολές του μοντέλου.

Αν απορείτε πόσο θα μπορούσε να κοστίζει ένα τέτοιο μοναδικό αυτοκίνητο, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις 15 Ιουνίου που θα γίνει η δημοπρασία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...