Η Porsche 356A που πάντα ονειρευόσουν...

Αλλά κάποιος άλλος πρόλαβε να την αγοράσει, για ένα αστρονομικό ποσό!

  • -
  • -

Λίγα μοντέλα της Porsche είναι τόσο εμβληματικά όσο η 356Α. Η συγκεκριμένη «κυρία» που τέθηκε σε δημοπρασία στο BringaTrailer ξεκίνησε κάτω από τα 60.000, αλλά κατέληξε να πωληθεί στα 190.000 δολλάρια! 

Δεν είναι σε κατάσταση εργοστασίου, αλλά έχει δεχθεί σωστά εστιασμένες βελτιώσεις. Βγήκε από το εργοστάσιο με μαύρο χρώμα, αλλά ξαναβάφτηκε σε Meissen Blue, ενώ στα extra της συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων τάπα βενζίνης τύπου LeMans, καπό κινητήρα με αεραγωγούς, εξωτερικός καθρέπτης στην πόρτα του οδηγού, κίτρινα vintage φώτα πορείας και φρένα με δίσκους εμπρός και πίσω. Η εικόνα ολοκληρώνεται με ζάντες 15 ιντσών, λάστιχα διαστάσεων 175/70 και αμορτισέρ της Koni.

Περνώντας στο εσωτερικό, οι ταπετσαρίες στις πόρτες και τα καθίσματα είναι χρώματος μαύρου, το ταμπλό είναι στο χρώμα του αμαξώματος και το τιμόνι είναι ξύλινο και τριών ακτινών.

Ο κινητήρας αυτής της Porsche έχει ανακατασκευαστεί το 2013 και είναι χωρητικότητας 1.700 cc. Τετρακύλινδρος και επίπεδος, συνεργάζεται με ένα κιβώτιο 4 σχέσεων.

Μέσα σε όλα αυτά, η συγκεκριμένη 356Α ήταν και στην κατοχή του Danny Sullivan, πρωταθλητή Indianapolis 500 το 1985. Αναμφίβολα, ένα θρυλικό αυτοκίνητο που άξιζε κάθε δολλάριο από από όσα στοίχισε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...