300 νέα λεωφορεία τον Απρίλιο στην Αθήνα

Χωρίς διόδια η Λ. Κύμης - Ξεκινάνε οι εργασίες στη γραμμή 4 του μετρό

  • -
  • -

Με 300 νέα λεωφορεία ενισχύεται μέσα στον Απρίλιο ο στόλος της Αθήνα, όπως δήλωσε στον Σκάι ο Υπουργός υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής. Όπως επεσήμανε, από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας έχουν αυξηθεί στα 1250 από 850, ενώ σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000 ημερησίως! Τα 300 νέα οχήματα θα αποκτηθούν με leasing και η προμήθειά τους εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ μέσα στο επόμενο τρίμηνο ο στόλος θα φτάσει τα 1500 λεωφορεία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ, οι γραμμές που έχουν την μεγαλύτερη πληρότητα αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του κωρονοϊού είναι λιγότερες από 20 και σε αυτές δίνεται έμφαση. Για να κυκλοφορήσουν τα νέα λεωφορεία βέβαια απαιτούνται και οδηγοί. Έτσι, ο ΟΣΥ και η ΣΤΑΣΥ ανακοινώνουν 655 νέες θέσεις εργασίας. 

Παράλληλα,  ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι ξεκινάνε οι εργασίες για την γραμμή 4 του μετρό, ενώ αναφέρθηκε και στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης διαβεβαιώνοντας πως δεν θα έχει διόδια αφού το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την αποσύνδεσε από την παραχώρηση της Αττικής Οδού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...