Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε εικονικές κλοπές αυτοκινήτων

Συνελήφθησαν 6 άτομα, 4 Έλληνες και 2 αλλοδαποί

  • -
  • -
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε εικονικές κλοπές αυτοκινήτων

Εχθές Κυριακή, 4 Απριλίου, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μετά από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, έξι άτομα (τέσσερις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί), κατηγορούμενοι για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς καταγγελίας και παράβαση της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων. Συγκατηγορούμενός τους είναι και ένα ακόμη άτομο.

Ειδικότερα, τον περασμένο Φεβρουάριο προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας της ΔΑΑΑ, πολίτης ο οποίος κατήγγειλε πως του αφαίρεσαν, από το χώρο στάθμευσης του Αερολιμένα, πολυτελές αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, που είχε σταθμεύσει προκειμένου να πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό.

Το ανωτέρω όχημα, από το οποίο όμως είχαν αφαιρέσει τον κινητήρα, τις πόρτες, το καπό και άλλα εξαρτήματα, βρέθηκε την επομένη της καταγγελίας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της ανωτέρω καταγγελίας και μετά από την ανάλυση των στοιχείων που είχαν μέχρι την προκειμένη στιγμή, αποκαλύφθηκε η δράση συμμορίας με εμπλεκόμενη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων.

eksarthrosi-speiras-klopon-2

Όπως διαπιστώθηκε, ο καταγγέλλων κατ’ εντολή ενός από τους συλληφθέντες, εμπλεκόμενου με την εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων, στάθμευσε το αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο κατόπιν παρέλαβε μέλος της σπείρας, το οδήγησε σε αποθήκη, όπου άλλα μέλη ανέλαβαν την αποσυναρμολόγησή του.

Μετά την αποσυναρμολόγηση, μετέφεραν το σασί και άλλα μηχανικά μέρη του οχήματος στη Μεταμόρφωση, προκειμένου μετά τη δήλωση κλοπής να αιτηθεί από τον κάτοχο του, αποζημίωση από την Ασφαλιστική Εταιρεία.

Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας θα μοιράζονταν μεταξύ τους το μεγάλο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης. Μετά από έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή
  • -4 δίκυκλα
  • τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων
  • ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας
  • κυνηγετική καραμπίνα
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων

Γι όλα τα κατασχεμένα οχήματα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους. Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

eksarthrosi-speiras-klopon-3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...