Tα καλύτερα πρωταπριλιάτικα των αυτοκινητοβιομηχανιών - Ψηφίστε το αγαπημένο σας

Έχουν μετατραπεί σε παράδοση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με το 2021 να μην αποτελεί εξαίρεση

  • -
  • -

Στην πλειοψηφία τους, τα fake news της 1ης Απριλίου συνήθως είναι άκακες πλάκες, ιδανικές για να ελαφρύνει το κλίμα, ειδικά σε περιόδους σαν και αυτή που διανύουμε. Βέβαια, όπως σίγουρα θα έχετε ήδη ενημερωθεί, μία συγκεκριμένη γερμανική μάρκα, το παρατράβηξε λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους, στην προσπάθεια της να γίνει «πρωτοσέλιδο». Ας τις πάρουμε από την αρχή όμως. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες (και τις χειρότερες) πρωταπριλιάτικες φάρσες για το 2021. Δείτε ποιες είναι και στην συνέχεια ψηφίστε την αγαπημένη σας στο poll που ακολουθεί.

Caterham βαζελίνη – Για να μπαίνετε πιο εύκολα…
Caterham-lube

Θέλετε απεγνωσμένα να αποκτήσετε ένα ελαφρύ sportscar, κατά προτίμηση open-wheeler αλλά είστε πολύ μεγαλόσωμος για να χωρέσετε; Η Caterham φαίνεται πως σκέφτηκε την ιδανική λύση για εσάς και ακούει στο όνομα «Seven Lube». “Κάντε το μπες-βγες στο Caterham Seven ευκολότερο από ποτέ!” αυτή ήταν η ατάκα της εταιρείας που συνόδευσε το λανσάρισμα του επίμαχου προϊόντος, χωρίς βέβαια να γίνεται πουθενά λόγος για το πως θα φύγει στην συνέχεια η λιπαρή ουσία από τα καθίσματα. Μα τι ακατάστατοι…


Bentley καφετιέρα – Ιδανικό για τους
coffee-addicts
bentley

Εδώ έχουμε ένα πρωταπριλιάτικο που η αλήθεια είναι πως δεν θα ήταν άσχημη ιδέα αν γινόταν πραγματικότητα. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε το infotainment της Continental GT του ή της Flying Spur του να κρύβει μία ενσωματωμένη καφετιέρα από κάτω. Όπως ανέφερε το σχετικό tweet του Βρετανού κατασκευαστή, “θα μπορεί να παρασκευάσει espresso σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός κουμπιού”. Αλλά δυστυχώς η εν λόγω λειτουργία όπως λέει “δεν είναι διαθέσιμη σε κάποια αντιπροσωπεία της περιοχής σας”.


Alfa
Romeo φίλτρο για τα τζάμια – Για ιταλική ατμόσφαιρα όπου κι αν είσαι
alfa

Δεν είναι ωραίο όταν με ένα μόλις φίλτρο του Instagram μπορούμε να αλλάξουμε μία ολόκληρη εικόνα ή ένα βίντεο; Πως θα σας φαινόταν αν το έκανε αυτό για εσάς η προσωπική σας Stelvio; Φαίνεται πως η πρόταση της Alfa Romeo περιλαμβάνει ένα «ηλεκτροχρωματικό γυαλί τελευταίας τεχνολογίας» όπως το ονομάζει, το οποίο μπορεί να αλλάξει τα χρώματα του περιβάλλοντος γύρω από το αυτοκίνητο όταν βρισκόμαστε μέσα στην καμπίνα, ανάλογα με ποιας ιταλικής πόλης θέλουμε να ταιριάζουν. Θέλουμε να έχουμε τα θερμά χρώματα της Ρώμης; Τώρα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, ακόμα και αν έξω… ρίχνει καρέκλες.


Dacia Dustar – Το «διαστημικό»
SUV
dacia

Η Dacia τράβηξε τα βλέμματα πάνω της, παρουσιάζοντας το παγκοσμίως πρώτο, οικονομικό διαστημικό πρόγραμμα. Με όνομα Dacia Dustar, σύμφωνα με την εταιρεία, «το πρόγραμμα φέρνει μία νέα εποχή στα value-for-money διαστημικά ταξίδια». Μιλώντας από την μυστική βάση του Dustar, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων, Noel Armstrong είπε: “Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη αναλογία VFM, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Το καταφέραμε ήδη στην Γη, όποτε το διάστημα είναι αδιαμφισβήτητα το επόμενο βήμα.”

Skoda Autotune – Το φορητό στούντιο ηχογράφησης
skoda

Η Skoda δημιούργησε ένα νέο λογισμικό για το infotainment των μοντέλων της, το οποίο ελέγχει εάν κάποιος επιβάτης της καμπίνας τραγουδάει και στην συνέχεια διορθώνει αυτόματα τις ατέλειες. Το διορθωμένο κομμάτι στην συνέχεια αναπαράγεται μέσω του ηχοσυστήματος σε πραγματικό χρόνο και έτσι καμουφλάρει τις πιθανές παραφωνίες των επίδοξων αστέρων του πενταγράμμου.

Voltswagen – Το αστείο που παραλίγο να πιστέψουμε
voltswagen

Τα έχουμε ήδη γράψει αλλά δεν γίνεται σε ένα τέτοιο άρθρο να μην κάνουμε άλλη μία αναφορά σε ένα rebranding που έκανε όλον τον κόσμο να μιλάει για αυτό, ακόμη κι αν δεν προοριζόταν για πρωταπριλιάτικη φάρσα. Την περασμένη Δευτέρα, ένα δελτίο τύπου το οποίο «διέρρευσε» ανέφερε πως η Volkswagen Αμερικής σκοπεύει να μετονομάσει όλα της τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα σε Voltswagen. Στην αρχή δεν δόθηκε βάση στις φήμες μέχρι που και η ίδια η εταιρεία το «παραδέχθηκε» με επίσημη δήλωση η οποία διήρκησε μερικές ώρες έως ότου αποκαλυφθεί πως δεν επρόκειτο για τίποτα παραπάνω από ένα κόλπο marketing. Όπως και να ‘χει, τέτοιες κινήσεις λίγο καιρό μετά από ένα σκάνδαλο ύψους Dieselgate, το οποίο κόστισε στην γερμανική εταιρεία δισεκατομμύρια δεν δίνει και την καλύτερη εικόνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...