Voltswagen: Το ευφυέστατο παιχνίδι marketing πίσω από την φήμη μετονομασίας

Πρωταπριλιάτικο αστείο, πραγματικότητα ή κόλπο του τμήματος marketing για να τραβήξει την προσοχή;

  • -
  • -

Βούιξε ο τόπος τις τελευταίες μέρες, με το κοινό μυστικό της μετονομασίας του αμερικανικού τμήματος της Volkswagen σε “Voltswagen” από τον ερχόμενο Μάιο, με στόχο την ανάδειξη των ηλεκτρικών φιλοδοξιών της μάρκας, να παίζει σε όλα τα δημοσιογραφικά μέσα, εγχώρια και μη. Στην αρχή πολλοί πίστεψαν πως πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο, ενώ στην συνέχεια με επίσημη ανακοίνωση της, η Volkswagen επιβεβαίωσε τις φήμες κάνοντας τους πάντες να πιστέψουν πως όντως το rebranding θα πραγματοποιηθεί.

Τελικά, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, δεν πρόκειται για τίποτα από τα δύο, αλλά για ένα ευφυέστατο παιχνίδι marketing της γερμανικής εταιρείας. Σκοπός ήταν να τραβήξει την προσοχή του κοινού καθώς αυτή την περίοδο λανσάρετε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της εταιρείας, το ID.4. Μάλιστα, η δημοσίευση που επισημοποιούσε την αλλαγή ονόματος σε όλα τα νέα πλήρως εξηλεκτρισμένα οχήματα της εταιρείας (τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα συνέχιζαν να χρησιμοποιούν το «παλιό» σήμα) εξαφανίστηκε από τον λογαριασμό της Volkswagen ως δια μαγείας.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε και την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας που επιβεβαιώνει πως πρόκειται για «κόλπο», η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...