Με έως 800+ ίππους οι υβριδικές Mercedes-AMG – Δες πόσους θα έχει η νέα C63

Επιβεβαιώνεται το υβριδικό 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο για τον μεγάλο αντίπαλο της BMW M3

  • -
  • -

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των μεγάλων κατασκευαστών, οι οποίοι βρίσκονται στο απόγειο παρουσιάσεων όλο και περισσότερων νέων ηλεκτρικών μοντέλων, η Mercedes-AMG σπάει την «παράδοση» και μας φέρνει πληροφορίες για τα νέα υβριδικά σύνολα υψηλών επιδόσεων που ετοιμάζει για τα επόμενα μοντέλα της. Πρόκειται 4κύλινδρα και 8κύλινδρα μοτέρ, τα οποία θα συνδυάζονται με ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία και πλήρως μεταβλητή τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+.

Ο ηλεκτροκινητήρας έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από την AMG και θα συνδέεται με τους πίσω τροχούς, τοποθετημένος μέσα σε ένα ηλεκτρονικό κιβώτιο 2 ταχυτήτων, ενώ θα διατίθεται και ένα ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, γνωστός ως Electric Drive Unit (EDU). Η παραγόμενη ισχύς θα φτάνει τους 204 ίππους και τα 320 Nm ροπής, ενώ στην περίπτωση που υπάρξει υπερβολικό γλίστρημα των πίσω τροχών τότε ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι σε θέση να στείλει ισχύ και στους εμπρός τροχούς.

side

Όπως έχουμε ήδη δει σε μοντέλα όπως η Porsche Taycan, το κιβώτιο 2 ταχυτήτων προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις ανεξαρτήτως ταχύτητας. Η ακαριαία ροπή του ηλεκτροκινητήρα γίνεται αισθητή τόσο σε επιτάχυνση από στάση, αλλά και με υψηλές ταχύτητες χάρη στην αλλαγή στην δεύτερη σχέση του κιβωτίου κάπου στα 140 km/h.

Οι υβριδικές AMG θα διαθέτουν πληθώρα προγραμμάτων οδήγησης όπως Electric, Comfort, Sport, Sport+, Race, αλλά και Individual για την τέλεια εξατομίκευση στις προτιμήσεις του οδηγού. Επίσης, κάθε μοντέλο θα διαθέτει και το σύστημα AMG Dynamics το οποίο παρεμβαίνει στο σύστημα ευστάθειας, την τετρακίνηση, αλλά και το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό του πίσω άξονα. Παράλληλα, κάθε υβριδικό μοντέλο της AMG θα διαθέτει 4 διαφορετικά επίπεδα ανάκτησης ενέργειας.
ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ MERCEDES-AMG CLA 45 S - ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΑ

Στην κορυφαία του έκδοση, το ηλεκτρικό μοτέρ θα συνδυάζεται με τον 4λιτρο twin-turbo V8 που γνωρίζουμε ήδη, με την πρώτη υλοποίηση να είναι αυτή της Mercedes-AMG GT73. Η plug-in ναυαρχίδα, που ήδη έχουμε δει να βολτάρει στο Nurburgring, θα φτάνει σε ισχύ τους 815 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής, επιτρέποντας επιταχύνσεις έως τα πρώτα 100 km/h που θα ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Η γερμανική εταιρεία όμως επιβεβαίωσε και το υβριδικό σύνολο που θα δούμε στην επόμενη C63, με το μέχρι πρότινος V8 μοντέλο, να υποκύπτει στο downsizing και να εξοπλίζεται πλέον με το 4κύλινδρο μοτέρ των 2 λίτρων, M139, που βρίσκουμε στις σημερινές A45, CLA 45 και GLA 45, ελαφρώς βελτιωμένο για να φτάνει τους 450 ίππους σε απόδοση και συνδυασμένο με υβριδική τεχνολογία. Προσθέτοντας δηλαδή τον ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων που αναφέραμε νωρίτερα, μιλάμε για συνολική ισχύ που φτάνει τους 650 ίππους!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ MERCEDES-BENZ AMG 45 S

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...