Stellantis: Η μείωση του κόστους ξεκίνησε από τις… τουαλέτες!

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η μείωση του κόστους στα εργοστάσια της Fiat στην Ιταλία ξεκίνησε από τις υπηρεσίες καθαρισμού και τον αριθμό τουαλετών!

  • -
  • -

Mετά τη συγχώνευση των FCA και PSA, o Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis Carlos Tavares, είχε δηλώσει ότι το κόστος παραγωγής στα εργοστάσια της Ιταλίας είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο στη Γαλλία. Παρόλα αυτά, ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι στην προσπάθεια μείωσης του κόστους δεν προτίθεται να προχωρήσει σε απολύσεις, αλλά πως θα γίνει οικονομία που θα αγγίζει τα 5 δις ευρώ το χρόνο!

Όπως δήλωσε ο Davide Provenzano από την ιταλική ένωση εργατών, η Stellantis έχει ήδη ξεκινήσει τη μείωση του κόστους στις εγκαταστάσεις της Fiat στο Mirafiori, όπου και κατασκευάζεται το ηλεκτρικό 500. Με ποιο τρόπο; Μειώνοντας τον αριθμό των τουαλετών, κόβοντας τις ώρες εργασίας του προσωπικού καθαριότητας, αλλά και αναδιοργανώνοντας τις εγκαταστάσεις μεταφορικών. Η ένωση εργατών καταγγέλλει, πως την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊου κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο, αφού θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο για λόγους υγιεινής.



Βέβαια, εκπρόσωπος της ένωσης που τείνει προς της αριστερά, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν με πρωτοβουλία της διοίκησης του εργοστασίου και δεν αποτελούν στρατηγική της Stellantis. Όμως, όπως αποδεικνύεται αναφορές για ανάλογα μέτρα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα εργοστάσια. Στις εγκαταστάσεις της Atessa, που αποτελούν τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη για επαγγελματικά οχήματα, το προσωπικό καθαρισμού έχει μειωθεί κατά 35%, αν και ο αριθμός των τουαλετών έχει παραμείνει ίδιος.

Πάντως, η Stellantis δεν έχει απαντήσει σε όλα τα παραπάνω, ενώ στα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου έτους θα γνωστοποιήσει το επιχειρηματικό της πλάνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...