Το Volkswagen Golf R ξεδιπλώνει τις αρετές του στο χιόνι! (video)

Το νέο Volkswagen Golf R δεν είναι απλά το πιο ισχυρό που παρουσιάστηκε ποτέ, αλλά και αυτό με το πλέον εξελιγμένο σύστημα μετάδοσης

  • -
  • -

Με 320 ίππους και 420 Nm ροπής δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το το Volkwagen Golf R στο αμάξωμα της 8ης γενιάς είναι το ισχυρότερο που κατασκευάστηκε ποτέ. Όμως, στη γερμανική εταιρεία δεν εστίασαν μόνο στην απόλυτη ισχύ και τις επιδόσεις, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η επιπλέον δύναμη θα περνάει στο δρόμο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο εξέλιξαν και αναβάθμισαν το σύστημα τετρακίνησης 4MOTIOΝ που διαθέτει torque vectoring στον πίσω άξονα. Κάτι που σημαίνει ότι η ροπή δεν κατανέμεται μόνο στους δύο άξονες, αλλά και ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η ακρίβεια και η αμεσότητα του Golf R, ενώ σημαντικά καλύτερη είναι η αίσθηση που προσφέρει στον οδηγό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ VOLKSWAGEN GOLF R


Θυμίζουμε, πως το νέο εκρηκτικό Golf R διαθέτει μία σειρά από προγράμματα οδήγησης, με σημαντικότερη προσθήκη αυτού με τον κωδικό «Drift». Ο προσανατολισμός του είναι σαφής και ουσιαστικά με την αρωγή του συστήματος torque vectoring προκαλείται υπερστροφή ισχύος μεταφέροντας τη μέγιστη δυνατή ροπή στον εξωτερικό τροχό. Σημειώστε, πως για όσους λιγότερο μυημένους, το Drift mode μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ESC ενεργοποιημένο και με το σύστημα ευστάθειας να παρεμβαίνει αρκετά αργότερα επιτρέποντας στο Golf να ανοίξει σημαντικά την τροχιά του πίσω μέρους. Βέβαια, για όσους γνωρίζουν την τέχνη υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιηθούν τα ηλεκτρονικά τελείως! Επιπλέον, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη κρατάει ψηλά τις στροφές του κινητήρα, βοηθώντας στη διατήρηση της drift. Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε το Volkswagen Golf R σε χιονισμένη πίστα να ξεδιπλώνει τις αρετές του και φυσικά να προσφέρει πλούσιο θέαμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...