VW Transporter T6.1 Sportline: Η λύση για τις αργές μεταφορικές

Επαγγελματικό μεν, GTI φιλοσοφία δε

  • -
  • -

Το Volkswagen Transporter T6.1 έχει ήδη μία αρκετά επιτυχημένη πορεία, τόσο σαν επαγγελματικό van, αλλά και σαν όχημα αναψυχής μέσα από διάφορες μετατροπές που το κάνουν τον ιδανικό σύντροφο για τα ταξίδια. Τι γίνεται όμως όταν η μετατροπή έρχεται από επίσημο συνεργάτη του κατασκευαστή και το αποτέλεσμα είναι λίγο πιο «πικάντικο»;

Καταλήγεις με το T6.1 Sportline, το οποίο είναι ότι ακριβώς υπαινίσσεται και το όνομα. Ένα van με GTI φιλοσοφία τόσο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Η παραδοσιακή συνταγή των μεγαλύτερων τροχών και των σπορ λεπτομερειών έχει εφαρμοστεί πλήρως, αλλά οι αλλαγές δεν σταματούν εκεί. Η ανάρτηση του Sportline έχει διαφοροποιηθεί από την βασική έκδοση, με το αμάξωμα να κάθεται 30 χιλιοστά χαμηλότερα, ενώ οι νέοι προφυλακτήρες, οι πλαϊνές μπάρες, η αεροτομή και ζάντες 18 ιντσών, ολοκληρώνουν την άκρως επιθετική εμφάνιση.

volkswagen-transporter-t6.1-sportline-2

Στο εσωτερικό εκτός των δερμάτινων καθισμάτων, την παράσταση κλέβει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, τον οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά σε αυτό το μοντέλο. Παράλληλα, τα εμπρός καθίσματα είναι θερμαινόμενα, το ηχοσύστημα έχει αναβαθμιστεί, ενώ συμπεριλαμβάνεται και σύστημα πλοήγησης Discover Media.

Περιέργως, η Volkswagen προσφέρει μία σπορ αναβάθμιση για το ήδη πιο σπορ μοντέλο. Ονομάζεται Sportline Black Edition και εκτός των προφανών χρωματικών διαφοροποιήσεων σε αμάξωμα τροχούς κτλ, η μεγάλη είδηση είναι ένα η προσθήκη νέας ανάρτησης από την Eibach.

Μηχανικά, ο 2.0 TDI των 200 ίππων δεν διαφοροποιείται, αν και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων, το ογκώδες Transporter καταφέρνει να ολοκληρώσει το σπριντ για τα πρώτα 100 km/h σε 8,9 sec. Το κόστος για το Sportline στην Μ. Βρετανία υπολογίζεται στις 43.000 λίρες (50.000 ευρώ), ενώ το Sportline Black Edition, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδυασμό με το κοντό μεταξόνιο, θα ξεκινά από τις 50.000 λίρες (58.000 ευρώ).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...