Astra με 600.000 km εντάσσεται στη Συλλογή Κλασικών Μοντέλων Opel

Ο ιδιοκτήτης του διένυσε μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα αφού το είχε αγοράσει μεταχειρισμένο με 100.000 km για 5.000 ευρώ

  • -
  • -

Ένα Opel Astra Caravan του 2003, μοντέλο G τελευταίας γενιάς με κινητήρα πετρελαίου 1.7 λίτρων απόδοσης 80 ίππων σε έκδοση Elegance – και με βοηθητικό καλοριφέρ, θα προστεθεί στην Συλλογή Κλασικών Μοντέλων Opel. Το αυτοκίνητο και ο ιδιοκτήτης του, Henning Barth, εργαζόμενος στην Opel, κάλυπταν σχεδόν 100 χιλιόμετρα καθημερινά από το Hunsrück μέχρι τα κεντρικά της Opel στο Rüsselsheim. Το Astra και ο Barth έγραψαν μαζί 500.000km χωρίς να απαιτηθούν μεγάλες επισκευές. Ο Barth είχε αγοράσει το Astra μεταχειρισμένο με 100.000 km αντί 5.000€. Στη συνέχεια, πρόσθεσε +500.000 km, ώστε τώρα να έχει ξεπεράσει συνολικά τα 600.000 km.

«Το πιο εκπληκτικό είναι ότι το Astra δεν έχει γεράσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια και με τέτοια χιλιομετρική κάλυψη. Ομολογουμένως, το προσέχω ιδιαιτέρως, αλλά είναι απίστευτο το γεγονός ότι ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων, ο υπερσυμπιεστής και η αντλία υψηλής πίεσης δεν ζήτησαν ποτέ κάτι. Ακόμα και ο συμπλέκτης είναι ο αρχικός» σχολιάζει ο Barth μετά από 17 χρόνια με το Astra του.

Ωστόσο, το δίδυμο θα ακολουθήσει ξεχωριστούς δρόμους από εδώ και στο εξής. Ο Barth δώρισε το γεμάτο ενέργεια Astra του στη συλλογή Opel Classic. Το station wagon με τα 600.000km στο κοντέρ θα αποκτήσει μία τιμητική θέση στη συλλογή του Rüsselsheim, ενώ ο Barth έχει ήδη αγοράσει το επόμενο Astra του. Ένα μοντέλο της γενιάς J με diesel κινητήρα 2.0 λίτρων και απόδοση 165 ίππους. Παράλληλα ξεκινά και ένα νέο εγχείρημα: να καταρρίψει τη χιλιομετρική κάλυψη του προηγούμενου μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...