Έρχεται το νέο ηλεκτρικό SUV της Toyota

Στη Σανγκάη και στην ομώνυμη έκθεση θα αποκαλυφθεί το πρωτότυπο επάνω στο οποίο θα βασιστεί το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Toyota

  • -
  • -

Η Toyota μας προετοιμάζει για την αποκάλυψη του πρώτου από τα συνολικά έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει μέσα στα επόμενα χρόνια και ουσιαστικά θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί από κοινού με τη Subaru. Στη Σανγκάη και συγκεκριμένα στην ομώνυμη έκθεση που θα ανοίξει τις πύλες τον επόμενο μήνα, η Toyota θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο, που θα μας δώσει μία ξεκάθαρη εικόνα για το αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Το μέγεθος του θα είναι αντίστοιχο με αυτό του RAV4, θα εισαχθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.

Θα αποτελέσει το πρώτο από τα έξι BEV που θα κατασκευαστούν επάνω στη νέα πλατφόρμα e-TNGA. Η ιδιαιτερότητα του νέου πατώματος που προορίζεται αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, εντοπίζεται στο γεγονός πως μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά μεταξόνια και μεγέθη. Μάλιστα, μπορεί να δεχθεί σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους εμπρός, στους πίσω ή ακόμα και στους τέσσερις τροχούς, έχοντας την ικανότητα να φιλοξενήσει ηλεκτροκινητήρα και στους δύο άξονες. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις μπαταρίες, προσφέροντας ευρύ φάσμα επιλογών όσον αφορά τη χωρητικότητα τους. Παράλληλα, στην Toyota αναφέρουν η τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει με τα υβριδικά αυτοκίνητα, θα τους επιτρέψει να προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία και διάρκεια ζωής των μπαταριών σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Θα πρόκειται για ένα μοντέλο που θα πωλείται παγκοσμίως, αλλά σύμφωνα με τους ανθρώπους της Toyota έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...