Δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από την Toyota το ΄21

Η Toyota θα παρουσιάσει μέσα στη χρονιά που διανύουμε δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην αμερικανική αγορά

  • -
  • -

Η Toyota είναι μία από τις εταιρείες που διαθέτει τεράστια εμπειρία στην υβριδική τεχνολογία, με την παρουσίαση του πρώτου της μοντέλου (Prius) να χρονολογείται δύο δεκαετίες πριν. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να στηρίζει τη συγκεκριμένη επιλογή προσφέροντας μία σειρά από υβριδικά μοντέλα στη γκάμα της. Παρόλα αυτά, στην Toyota εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι στην τάση της εποχής, που δεν είναι άλλη από τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Η ιαπωνική εταιρεία προσφέρει το ηλεκτροκίνητο Mirai, το οποίο βέβαια κάνει χρήση τεχνολογίας κυψελών υδρογόνου.

Όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου αυτό θα αλλάξει σύντομα! Μέσα στη χρονιά που διανύουμε η Toyota θα παρουσιάσει δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία αρχικά θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά. Το ένα από τα δύο θα είναι SUV, ενώ είναι άγνωστο αν θα ακολουθήσει και τρίτο μοντέλο για λογαριασμό της Lexus, αλλά και αν κάποιο από αυτά θα καταλήξει και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Toyota σχεδιάζει και εξελίσσει μία νέα αρθρωτή πλατφόρμα, η οποία θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, την e-TNGA και θα προσφέρεται σε διαφορετικές παραλλαγές. Μάλιστα, φήμες αναφέρουν ότι η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται στα επόμενα χρόνια να παρουσιάσει και μία πρωτοποριακή μπαταρία που θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού στην ηλεκτροκίνηση.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...