Stellantis: Το πρώτο πρόγραμμα επιβράβευσης της οικολογικής οδήγησης είναι γεγονός

Δημιουργήθηκε χάρη στην συνεργασία του τμήματος e-Mobility με την Kiri Technologies

  • -
  • -

“Kiri” είναι η Ιαπωνική λέξη για το δέντρο Παυλώνια (Paulownia), το οποίο είναι γνωστό για την ιδιότητα του να απορροφά 10 φορές περισσότερο CO2 από οποιοδήποτε άλλο φυτό. Μόλις ένα εκτάριο με δέντρα του είδους, μπορούν να «καθαρίσουν» 30 τόνους CO2 ανά έτος, ποσότητα που είναι αντίστοιχη με τις εκπομπές του συγκεκριμένου αερίου από 30 αυτοκίνητα για την ίδια περίοδο. Με έμπνευση από αυτό το ξεχωριστό φυτό, η Kiri Technologies και το τμήμα e-Mobility της Stellantis δημιούργησαν μια πρωτοποριακή εφαρμογή με βάση το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500.

Η βασική ιδέα πίσω από αυτό το πρόγραμμα βρίσκεται στο να επιβραβεύονται με το κρυπτονόμισμα KiriCoin οι οδηγοί του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 που ακολουθούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον στιλ οδήγησης. Πρόκειται για μια ιδέα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο χώρο του αυτοκινήτου. Με σύνθημα “Think Big. Act Green”, για την Kiri κάθε πράξη, κάθε πρωτοβουλία, όσο μικρή και αν είναι μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Το KiriCoin αποτελεί μία από αυτές, στοχεύοντας να επιβραβεύει την «πράσινη συμπεριφορά», έτσι ώστε όσο πιο φιλικός προς το περιβάλλον είναι κανείς, τόσο περισσότερο να κερδίζει.

Στην οδήγησε σε αστικό περιβάλλον ένα χιλιόμετρο αξίζει περίπου ένα KiriCoin, δηλαδή 2 λεπτά του ευρώ. Συνεπώς με μια μέση χρήση 15.000χλμ. ανά έτος, ο χρήστης θα κερδίζει περίπου 150 ευρώ. Αυτή είναι και η βασική ιδέα η οποία εξελίσσεται ώστε ο χρήστης να αυξάνει το κέρδος σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγεί. Μέσω του συστήματος πολυμέσων Uconnect και της λειτουργίας eco:Score ο οδηγός λαμβάνει βαθμολογία μεταξύ 0 και 100 για το πόσο φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί. Οι οδηγοί  με την καλύτερη βαθμολογία θα λαμβάνουν επιπλέον ειδικές προσφορές από συνεργάτες του προγράμματος όπως οι Amazon, Apple, Netflix, Spotify Premium και Zalando.

 Δείτε εδώ την επίσημη παρουσίαση


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...