Φωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια [Video]

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός

  • -
  • -

Το τεραστίων διαστάσεων εργοστάσιο της Tesla στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια πλήχθηκε από φωτιά πριν από λίγες ώρες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η πρόκληση της οφείλεται σε λιωμένο αλουμίνιο και υδραυλικό υγρό. Το περιστατικό συνέβη στον χώρο που βρίσκεται το μηχάνημα Giga Press, το οποίο εγκαταστάθηκε στην μονάδα παραγωγής του Φρίμοντ πριν από ένα χρόνο.

Πρόκειται για το πρώτο του είδους του και προς έκπληξη όλων, η Tesla αποφάσισε να τοποθετήσει το πελώριο αυτό μηχάνημα έξω από το κτίριο των υπόλοιπων εγκαταστάσεων και να χτίσει μία νέα οροφή αποκλειστικά για αυτό. Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβρη το εργοστάσιο του Φρίμοντ απέκτησε ακόμη ένα ίδιο μηχάνημα αντίστοιχης ισχύος πίεσης που φτάνει τα 61.000 kN (kilonewtons).

Η είδηση ήρθε από το πυροσβεστικό τμήμα της περιοχής, με τις αναφορές να δηλώνουν πως η φωτιά περιορίστηκε σχετικά γρήγορα, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Από το συγκεκριμένο μηχάνημα περνούσε η παραγωγή του Tesla Model Y, η οποία πιθανότατα να επηρεαστεί μετά το σημερινό περιστατικό.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...