Πόσο πουλήθηκε η Porsche του Diego Maradona;

Η σπάνια ανοικτή 911 Carrera 2 με look της Turbo του αείμνηστου Diego Armado Maradona «έσπασε τα ταμεία» σε διαδικτυακή δημοπρασία

  • -
  • -

Ο οίκος Bonhams Motor Cars πραγματοποίησε μία διαδικτυακή δημοπρασία που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι συλλέκτες από 37 διαφορετικές χώρες παρακολούθησαν τη διαδικτυακή δημοπρασία και προσπάθησαν να αποκτήσουν κάποιο από τα σπάνια αυτοκίνητα, ενώ το 47% από αυτούς ήταν νέοι επισκέπτες.

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά μοντέλα που δημοπρατήθηκαν συμπεριλαμβανόταν και μία Porsche 911 (964) Carrera 2 Convertible. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου μοντέλου ήταν το γεγονός ότι αποτελούσε μία από τις συνολικά 1.200 ανοικτές Carrera 2 που παρήχθησαν και είχαν το ίδιο lookμε την εκρηκτική Turbo. Και… κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός ότι ο πρώτος της κάτοχος ήταν ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, Diego Maradona. Η σπάνια Porsche πουλήθηκε αντί 483.000 €, παρά το γεγονός ότι η τιμή εκκίνησης ήταν σχεδόν στα μισά χρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ DIEGO MARADONA 

Ο Maradona είχε παραλάβει τη σπάνια 911 το Νοέμβριο του 1992, την περίοδο που αγωνιζόταν στη Σεβίλλη. Ο κινητήρας των 3,6 λίτρων αποδίδει 250 ίππους και ο μεγάλος Αργεντίνος είχε εντοπιστεί πολλές φορές να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο τιμόνι της. Μάλιστα, είχε δεχθεί και κλήση με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 180 km/h. Όταν ο Maradona έφυγε από τη Ισπανία τον Ιούνιο του 1993, πούλησε την 911 σε συλλέκτη στη Μαγιόρκα, ο οποίος και τη διατήρησε στην κατοχή του για περισσότερα από 20 χρόνια. Στη συνέχεια πέρασε στα χέρια διαφόρων συλλεκτών, με αποτέλεσμα να πωληθεί στο αστρονομικό ποσό των 483.000 €, παραμένοντας σε εξαιρετική κατάσταση και παρά το γεγονός ότι είχε 120.000 στο οδόμετρο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...