Πόσα κομμάτια πιστεύεις πως πούλησε κάθε γενιά της Μ3;

5 γενιές της σκληροπυρηνικής έκδοσης της Σειράς 3, εστιασμένες στην οδηγική απόλαυση

  • -
  • -

Η BMW Μ3 και από την τελευταία γενιά της F80 και η M4, έχουν αποτελέσει επί σειρά δεκαετιών, 2 εκ των πιο πολυπόθητων οδηγοκεντρικών κατασκευών που κατασκευάστηκαν ποτέ. Σκεφτήκατε ποτέ όμως πως μεταφράζεται αυτός ο «πόθος» σε νούμερα; Πόσα κομμάτια δόθηκαν τελικά στο αγοραστικό κοινό; Μία σειρά φωτογραφιών που μόλις δημοσίευσε η γερμανική εταιρεία μας δίνει την απάντηση σε ακριβώς αυτό το ερώτημα, ενώ μας παρέχει και τις προβλέψεις της για την ολοκαίνουργιες Μ3 και Μ4 του 2021.

Η παραγωγή της πρώτης E30 M3 ξεκίνησε το 1986 και συνέχισε για 5 χρόνια, έως το 1991. Σε αυτό το διάστημα η θρυλική πρώτη Μ3 κατάφερε να πουλήσει 18.000 κομμάτια παγκοσμίως. Έχοντας θέσει λοιπόν πολύ γερά θεμέλια, όπως ήταν αναμενόμενο, η δεύτερη γενιά του μοντέλου με την κωδική ονομασία E36 σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία, μοιράζοντας σε κάθε γωνιά του πλανήτη συνολικά, 71.000 μονάδες σε ένα διάστημα 7 ετών.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ BMW M3 & M4

Η διάσημη E46 δεν χρειάζεται και τρομερές συστάσεις, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις 86.000 πωλήσεις που κατάφερε από το 2000 έως το 2006. Περνώντας στην ριζική ανανέωση της E92 και την αλλαγή από 6κύλινδρο εν σειρά σε V8, παραδόξως υπήρξε μία μικρή πτώση, καταφέρνοντας μόλις 66.000 πωλήσεις σε ένα διάστημα 6 ετών, πριν την παρουσίαση της πιο επιτυχημένης από μεριάς πωλήσεων M3 που κυκλοφόρησε ποτέ. Οι Μ3 και Μ4 της σειρά F80 επανάφεραν το 6κύλινδρο μοτέρ, μόνο που αυτή την φορά είχε περάσει στην turbo εποχή. Παρόλα αυτά η έλλειψη ενός ατμοσφαιρικού συνόλου δεν αποθάρρυνε τους αγοραστές, καθώς σύμφωνα με την BMW αυτή η τελευταία γενιά κατάφερε να ξεπεράσει τις 100.000 πωλήσεις, φτάνοντας τις 111.000 κομμάτια.

Ερχόμενοι λοιπόν στο σήμερα, βλέπουμε ένα παρελθόν γεμάτο επιτυχίες και τις νέες M3 και Μ4 να έχουν βαριά ιστορία να κουβαλήσουν στις πλάτες τους επάξια. Τα νέα μοντέλα φέρουν την πιο διευρυμένη γκάμα που είδαμε ποτέ με 4κίνητες και 2κίνητες εκδόσεις, 2 διαθέσιμες αποδόσεις ισχύος (προς το παρόν), 2 επιλογές κιβωτίου και αμαξώματα sedan, coupe και για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου θα υπάρξει και M3 Touring.

Εσάς πως σας φαίνεται το νέο μοντέλο σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...