Εσύ ήξερες ότι υπάρχει Land Rover 6x6;

Το «πειραματόζωο» με τον V8 και τους τρεις άξονες

  • -
  • -

Ποιος θυμάται την κτηνώδη Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 που κατασκευάστηκε από το 2013 έως και το 2015; Το 6τροχο SUV χρησιμοποιούσε έναν twin-turbo V8 κινητήρα 5,5 λίτρων και απόδοσης 540 ίππων. Εξοπλιζόταν με 5 ηλεκτρονικά διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης και παρά το δυσθεώρητο βάρος του κατάφερνε να ολοκληρώσει το σπριντ για τα πρώτα 100 km/h σε κάτω από 6 δευτερόλεπτα. Πως θα σας φαινόταν όμως αν σας λέγαμε πως το 6x6 της Mercedes-Benz δεν ήταν το πρώτο 6τροχο μοντέλο με κινητήρα V8 στην Ευρώπη;

Land-Rover-6x6-2

Ναι καλά διαβάσατε, το πρώτο του είδους του ήταν το Land Rover Series 3 που βλέπετε στις φωτογραφίες, με τον σπάνιο Stage 1 V8 (η πλειοψηφία των Land Rover χρησιμοποιούσε 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel) και τους ακόμα πιο ξεχωριστούς τρεις άξονες. Το συγκεκριμένο όχημα βγήκε από την γραμμή παραγωγής το 1981 με κοντό μεταξόνιο, όπως όλα τα Series 3 109 V8, με τον ασθματικό 8κύλινδρο των 3,5 λίτρων να παράγει μόλις 94 ίππους. Κατευθείαν εισήχθη στα επείγοντα του Townley Cross Country Vehicles, για το «χειρουργείο» προσθετικής… άξονα.

Έτσι κέρδισε την ονομασία «Townley 6», για ευνόητους λόγους. Το μεταξόνιο μάκρυνε κατά 76 εκατοστά, με τους 2 έξτρα τροχούς να ενισχύουν σημαντικά την παρουσία του συγκεκριμένου SUV στο δρόμο.

Το συγκεκριμένο δείγμα μάλιστα, πιθανότατα είναι το 1 εκ των 2 συνολικά που βρίσκονται την προκειμένη στιγμή «εν ζωή» και προσφέρεται προς πώληση με το κόστος να ανέρχεται στις 46.400 ευρώ, ενώ υπάρχει δυνατότητα αποστολής του οχήματος σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

interior

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...