Έρευνα για τους ιδιοκτήτες Smart στις ΗΠΑ

Μόλις το 8,1% θα το ξαναγόραζε

  • -
  • -

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσίευσε η εταιρεία CNW Marketing Research που πραγματοποιεί έρευνα αγοράς στις ΗΠΑ και αφορά την ικανοποίηση των ιδιοκτητών μετά την αγορά αυτοκινήτου. Μπορεί ένας πελάτης να αισθάνεται πολύ ικανοποιημένος αμέσως μετά την αγορά ενός προϊόντος, όμως είναι πολύ σημαντικό να δούμε πόσο ικανοποιημένος είναι όταν συμβιώσει με αυτό κάποιους μήνες και δοκιμάσει στην καθημερινότητα ένα αυτοκίνητο.

Από την έρευνα αυτή προέκυψε ότι μόλις το 8,1% των κατόχων Smart Fortwo που διαμένουν στην Νέα Υόρκη θα το ξαναγόραζαν. Είναι αξιοπερίεργο ότι το αντίστοιχο ποσοστό σε όσους διαμένουν στο Σαν Φρανσίσκο είναι 19,8%. Ενώ λοιπόν οι κάτοικοι μιας μεγαλούπολης που έχει έντονο πρόβλημα στάθμευσης τελικά αποδοκιμάζουν την επιλογή αγοράς τους, σε αντίθεση με τους πιο ευαίσθητους περιβαλλοντικά κατοίκους της Καλιφόρνια οι οποίοι είναι πιο σίγουροι για το αυτοκίνητο που αγόρασαν.

Πάντως και τα δύο ποσοστά δεν μπορούν να προκαλούν εφησυχασμό στην Smart καθώς είναι πραγματικά χαμηλά για ένα τόσο ειδικό αυτοκίνητο. Η αιτία της μη ικανοποίησης μπορεί να αφορά στο τύπο του κιβωτίου που χρησιμοποιείται το οποίο δεν είναι ούτε εντελώς αυτόματο ούτε καθαρά χειροκίνητο και οι Αμερικανοί δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια. Ίσως η κατάσταση αυτή να αλλάξει με την έλευση του ηλεκτρικού Smart Fortwo το οποίο δεν θα έχει προβλήματα τέτοιου τύπου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...