Volvo: Όλα ηλεκτρικά μέχρι το 2030

Καταργεί σταδιακά τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ ξεκινάει και ένα πρόγραμμα για online αγορών

  • -
  • -

Η Volvo ανακοίνωσε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για το μέλλον της, με στόχο τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας έως το 2030. Αποτελεί μέρος του κλιματικού σχεδίου της, που έχω ως στόχο της μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των μοντέλων της.

Πιο συγκεκριμένα, σταδιακά θα καταργούνται μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένων και των υβριδικών. Μέχρι το 2025 η Volvo έχει ως μεγάλο στόχο, το 50% που διαθέτει στην αγορά να είναι ηλεκτρικά και μέχρι το 2030 όλα τα μοντέλα της να είναι ηλεκτρικά.

Σε διαδικτυακή παρουσίαση που έγινε για τους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου, ο Hakan Samuelsson (Χόκαν Σάμιουελσον), CEO της Volvo Cars δήλωσε: “Για να παραμείνουμε επιτυχημένοι, χρειαζόμαστε κερδοφόρο ανάπτυξη. Επομένως, αντί να επενδύουμε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που συρρικνώνονται, επιλέγουμε να επενδύσουμε στο μέλλον – ηλεκτρικά και online”.

Οι αγορές online είναι το δεύτερο μεγάλο πλάνο της Volvo, το οποίο ξεκινάει με ένα νέο μοντέλο. Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge, το οποίο θα παρουσιάστηκε παράλληλα με τα πλάνα της εταιρείας και θα διατίθεται στην αγορά, αποκλειστικά μέσω online παραγγελιών.

Ως τμήμα της νέας εμπορικής της στρατηγικής, η Volvo Cars θα πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στα online κανάλια πωλήσεών της, μειώνοντας δραστικά την πολυπλοκότητα στην προσφορά των προϊόντων της και υιοθετώντας ξεκάθαρα και σταθερά μοντέλα τιμολόγησης. Σε συνδυασμό με τις online πωλήσεις, η Volvo Cars θα εστιάσει σε μία συνολική και πρακτική προσφορά προς τον πελάτη, υπό το όνομα Care by Volvo.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...