Ανάκληση 500.000 Mazda

Λόγω προβλήματος στο τιμόνι

  • -
  • -

Η Ιαπωνική εταιρεία προέβη σε ανάκληση περισσότερων από μισό εκατομμύριο αυτοκίνητά της, εκ των οποίων τα 71.502 ταξινομήθηκαν σε Ευρωπαϊκές αγορές.

Το πρόβλημα που αφορά η ανάκληση σχετίζεται με την ηλεκτρουδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού στα μοντέλα 3 και 5. Η ηλεκτρική αντλία η οποία δίνει πίεση στο υδραυλικό κύκλωμα του τιμονιού μπορεί να εμφανίζει πρόβλημα από ρινίσματα που προέρχονται από τη μηχανουργική κατεργασία κατασκευής των εξαρτημάτων. Αυτά μπορεί να μπλοκάρουν την αντλία και τελικά το σύστημα διεύθυνσης του αυτοκίνητου να μείνει από υποβοήθηση. Ο οδηγός θα αντιληφθεί το πρόβλημα καθώς θα ανάψει ένδειξη στον πίνακα οργάνων και το τιμόνι θα είναι χαρακτηριστικά πιο βαρύ.

Δεν έχουν καταγραφεί ατυχήματα που να σχετίζονται με τη βλάβη αυτή και όλοι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που αφορά η ανάκληση θα ειδοποιηθούν με ευθύνη της εταιρείας και η επισκευή θα γίνει δωρεάν. Η διαδικασία επισκευής προβλέπει καθαρισμό της αντλίας και των αγωγών του υδραυλικού κυκλώματος και σε κάποιες περιπτώσεις αντικατάσταση των εξαρτημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...