Audi Q6 E-tron: Το «αδερφάκι» της ηλεκτρικής Macan με σχεδόν 500 km αυτονομία

Πατά πάνω στην νέα πλατφόρμα που θα αφορά πολυτελή ηλεκτρικά μοντέλα των Audi και Porsche

  • -
  • -

Με τα αποκαλυπτήρια να έχουν προγραμματιστεί για το 2022, το νέο Audi Q6 E-tron θα είναι το μοντέλο που θα συμπληρώνει το κενό ανάμεσα στο επίσης αναμενόμενο Q4 E-tron, το οποίο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και την ναυαρχίδα E-tron, η οποία βασίζεται σε μία τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας που αφορά τα SUV, MLB.

Το νέο Q6 E-tron θα αποτελεί το ετεροθαλή αδερφάκι της αμιγώς ηλεκτρικής Porsche Macan. Τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται στοιχεία με παρόμοιο τρόπο, όπως μοιράζονται και τα Audi E-tron GT και Porsche Taycan. Σύμφωνα με την Porsche, η Macan που πωλείται ήδη στις αγορές του κόσμου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, θα συνεχίσει την πορεία της στην αγορά παράλληλα με την αμιγώς ηλεκτρική, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να συμβεί και κάτι παρόμοιο με τις εκδόσεις του Audi Q5.

Με το SUV της Audi να έχει ανανεωθεί πρόσφατα, τόσο εμφανισιακά, αλλά και από μεριάς κινητήριων συνόλων, καθώς πλέον είναι διαθέσιμο και σε mild-hybrid και plug-in hybrid εκδόσεις, η λογική θέλει τους ΚΕΚ να συνεχίζουν να κινούν το γερμανικό μοντέλο τουλάχιστον μέχρι το 2023-2024. Ο λόγος γι’ αυτό είναι πως τώρα που χρησιμοποιεί και συστήματα υβριδισμού, οι εκπομπές ρύπων του συνόλου της γκάμας της Audi έχουν μειωθεί στο βέλτιστο δυνατό. Αβέβαιο μένει όμως εάν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να λανσάρει και μία 3η γενιά για το Q5 ή αν στην θέση αυτής θα δούμε το νέο Q6 E-tron.

side

Εμφανισιακά προς το παρόν οι πληροφορίες είναι αρκετά περιορισμένες, αλλά κρίνοντας από το σουλούπι του βαριά καμουφλαρισμένου αυτοκινήτου δοκιμών που εχει κάνει κάποιες σποραδικές εμφανίσεις, είναι εμφανές πως έχει επηρεαστεί αρκετά από το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας, το E-tron. Από πλευράς απόδοσης, η RS εξηλεκτρισμένη έκδοση υπολογίζεται πως θα αποδίδει περίπου 600 ίππους και 830 Nm ροπής, με την δύναμη να περνά και στους δύο άξονες, ασχέτως του ότι η πλατφόρμα PPE στην οποία πατά, έχει σχεδιαστεί ώστε να φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, σε στάνταρ μορφή.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα μάλιστα διαθέτει και δυνατότητα φόρτισης 800 V, επιτρέποντας έτσι στα Q6 E-tron και Macan EV να φορτίσουν με ταχύτητες έως 350 kW. Η αυτονομία υπολογίζεται πως θα φτάνει τα 500 km.

front

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...