Τα diesel αντιστέκονται στην αγορά του μεταχειρισμένου

Η χαμηλή κατανάλωση ελκύει ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού

  • -
  • -

Μπορεί οι κινητήρες πετρελαίου να… εξαφανίζονται από ορισμένες κατηγορίες, όπως τα αυτοκίνητα πόλης, όμως δεν έχουν ακόμη «πεθάνει». Η σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα, αλλά και η φθηνότερη τιμή του καυσίμου (περίπου 30 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο στην Ελλάδα) είναι προτερήματα που δύσκολα θα… προσπεράσει κάποιος.

Ειδικά στην αγορά του μεταχειρισμένου, τα diesel έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς αυτός που θα τα αγοράσει γνωρίζει ότι θα τα κρατήσει για λίγα χρόνια και άρα δεν θα επηρεαστεί από τυχόν απαγορεύσεις στην κυκλοφορίας τους στο μέλλον.

Δοκιμάζουμε δύο σουπερμίνι με κινητήρα diesel: Opel Corsa και Peugeot 208

Ειδικότερα στη Μ. Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία από την online αγορά BuyaCar.co.uk, 1 στους 3 (34%) εξ όσων αγόρασαν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, επέλεξαν να έχει κινητήρα diesel. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από τις αναζητήσεις για πετρελαιοκίνητα οχήματα (26%). Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι ορισμένοι καταλήγουν σε αυτοκίνητο diesel παρά το γεγονός ότι αρχικά δεν ήταν στις επιλογές τους.

Μάλιστα δεν τους αποτρέπει ούτε το ότι ξοδεύουν αρκετά περισσότερα για ένα μεταχειρισμένο diesel, συγκριτικά με ένα μεταχειρισμένο βενζίνης (η μέση διαφορά τον Ιανουάριο στη Μ. Βρετανία ήταν 3.638 λίρες).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...