Πρόεδρος Toyota Ευρώπης: Το Aygo θα συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια

Ο Dr. Johan van Zyl δηλώνει ότι η ιαπωνική μάρκα θα παραμείνει στην κατηγορία Α για πολλά ακόμη χρόνια

  • -
  • -
Πρόεδρος Toyota Ευρώπης: Το Aygo θα συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια

Όσο πιο φθηνό ένα αυτοκίνητο τόσο μικρότερο και το περιθώριο κέρδους. Αυτό είναι μεν κανόνας στην αυτοκινητοβιομηχανία, όμως αρκετές εταιρείες θέλουν να έχουν παρουσία στο A segment. Όπως η Toyota, η οποία διατηρεί ένα σημαντικό μερίδιο στην Ευρώπη με το Aygo.

Μιλώντας στο γαλλικό auto-moto, ο Πρόεδρος και CEO της Toyota Ευρώπης δήλωσε ότι δεν υπάρχει στα πλάνα της εταιρείας το ενδεχόμενο στο προσεχές μέλλον να σταματήσει την παρουσία της στη συγκεκριμένη κατηγορία: «Το Aygo σημειώνει καλές πωλήσεις και πιστεύουμε ότι υπάρχει χώρος για το συγκεκριμένο τύπο οχημάτων. Αυτό θα ισχύει και τα επόμενα χρόνια. Βέβαια έως το 2030 η ηλεκτροκίνηση θα είναι προαπαιτούμενο και σε αυτή την κατηγορία», ανέφερε ο Dr. Johan van Zyl.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το εργοστάσιο που από το 2005 κατασκευάζει τα αυτοκίνητα πόλης Aygo, 108, C1 (αποτελούσε κοινοπραξία των Ομίλων Toyota και PSΑ) περνά 100% στην ιδιοκτησία της Toyota. Εκεί θα συνεχίσει η παραγωγή των τριών μικρών αυτοκινήτων, όμως θα φιλοξενείται και η παραγωγή του νέου Yaris, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση για το δημοφιλές σουπερμίνι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...