Jaguar Land Rover: Επαναπροσδιορίζει το μέλλον της σύγχρονης πολυτέλειας

Τη νέα παγκόσμια στρατηγική της βρετανικής εταιρείας παρουσίασε ο CEO, Thierry Bollore

  • -
  • -

Η Jaguar Land Rover επαναπροσδιορίζει τη θέση της στην κατηγορία των πολυτελών κατασκευαστών και όχι μόνο. Ο CEO της βρετανικής εταιρείας, Thierry Bollore, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση, αναφέρθηκε αναλυτικά στο μέλλον της, θέτοντας υψηλούς στόχους, που θα διατηρήσουν τη φίρμα σε ηγετική θέση.

Μέχρι το 2039 η εταιρεία θα είναι εντελώς “καθαρή” με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στις εργασίες της. Παράλληλα, ο επαναπροσδιορισμός της Jaguar θέλει μέχρι το 2025 να γίνεται μια εταιρεία με αμιγώς ηλεκτρικά πολυτελή μοντέλα. Από την άλλη, η Land Rover, στα επόμενα πέντε χρόνια θα έχει έξι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις στη γκάμα της, έχοντας ως στόχο να διατηρήσει τα ηνία στην κατηγορία της.

Δύο ξεχωριστές πολυτελής μάρκες με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο

Γενικότερος στόχος της εταιρείας είναι όλα τα μοντέλα της Jaguar και Land Rover είναι ηλεκτρικά μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Land Rover θα είναι διαθέσιμο το 2024, σύμφωνα με τις αναγγελίες της εταιρείας.

Η μάρκα έχει συνδέσει το όνομά της με την περιπέτεια και στο μέλλον θα συνεχίσει να το κάνει, δίνοντας μεγαλύτερη διάσταση σε αυτό, με τον πελάτη και το αυτοκίνητο να γίνονται ένα.

Η Jaguar, πέρα από τη δεδομένη πολυτέλεια που προσφέρει στα μοντέλα της, θα εστιάσει στη μοναδικότητα των μοντέλων, με νέο σχεδιασμό που προσφέρει στους πελάτες την αίσθηση της μοναδικότητας που αναζητούν από τη βρετανική εταιρεία.

Ποιότητα και αποδοτικότητα

Με νέα, ξεχωριστή στρατηγική, οι δύο μάρκες, θα προσφέρουν υψηλότερα στάνταρτ ποιότητας και διαφορετική προσωπικότητα η κάθε μία. Η Land Rover θα χρησιμοποιήσει την ευέλικτη πλατφόρμα MLA, που θα συνδυάζεται με σύγχρονους κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά και ηλεκτρικούς στο άμεσο μέλλον. Επιπλέον, η Land Rover θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα EMA (Electric Modular Architecture) για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, η οποία θα συνδυάζεται με εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Από την άλλη, τα μελλοντικά μοντέλα της Jaguar θα κατασκευάζονται σε πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η πληθώρα εκδόσεων και μοντέλων καθιστά αναγκαία την ανάπτυξη της εταιρείας, με πολλές μονάδες παραγωγής ανά τον κόσμο. Έτσι, μεταξύ αυτών, θα διατηρήσει και τα εργοστάσιο που έχει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της εταιρείας θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν οι προμηθευτές της.

Άλμα προς τα εμπρός

Για να κάνει πραγματικότητα το όραμα για μια “σύγχρονη πολυτελή κινητικότητα”, η εταιρεία θα προχωρήσει σε πιο στενή συνεργασία με το Tata Group, έτσι ώστε να μοιραστούν τεχνογνωσία που θα τους οδηγήσει στη δημιουργία πιο βιώσιμων προϊόντων και στη μείωση των εκπομπών ρύπων, αλλά και την εξέλιξη νέων τεχνολογιών. Στόχος της Jaguar Land Rover είναι να γίνει μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες κατασκευής πολυτελών οχημάτων στον κόσμο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...