Η τεχνολογία της MC20 θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά μοντέλα της Maserati

Η Maserati προτίθεται να εφαρμόσει την τεχνολογία με δύο μπουζί ανά κύλινδρο και σε νέα μοντέλα της

  • -
  • -

Για τη Maserati ο κινητήρας της MC20 αποτελεί μία ιδιαίτερη δημιουργία, αφού είναι ο πρώτος που κατασκευάστηκε από την ίδια την ιταλική εταιρεία στα εργαστήρια της Modena. Το εξακύλινδρο σύνολο με τα δύο τούρμπο, των 630 ίππων και 730 Nm ροπής, σε αντίθεση με την εξηλεκτρισμένη τάση της εποχής, δεν κάνει χρήση κάποιου είδους ηλεκτροκινητήρα για ενίσχυση. Αντίθετα, οι τεχνικοί της Maserati χρησιμοποίησαν τεχνολογία αντίστοιχη με αυτή που χρησιμοποιείται στην Formula 1, παρουσιάζοντας ένα σύστημα καύσης του μίγματος στον προθάλαμο με δύο μπουζί ανά κύλινδρο. Η συγκεκριμένη επιλογή έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τη χαμηλότερη κατανάλωση, αλλά και την εξαιρετικά βελτιωμένη απόκριση του κινητήρα στις χαμηλές στροφές.


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ MASERATI MC20

Ο τεχνικός διευθυντής της Maserati, Matteo Valentini, δήλωσε ότι ο «Nettuno» (έτσι αποκαλείται χαϊδευτικά ο κινητήρας) δεν θα είναι διαθέσιμος σε κανένα άλλο μοντέλο, πέρα από την MC20. Όμως, έσπευσε να συμπληρώσει πως η τεχνολογία των δύο μπουζί στον κύλινδρο θα εφαρμοστεί και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας στο μέλλον.

Η Maserati εξελίσσει αυτή την περίοδο μία σειρά από νέα μοντέλα, όπως το μικρότερο SUV Grecale, αλλά και τις νέες εκδόσεις των Granturismo και Grancabrio. Και τα τρία θα είναι διαθέσιμα με μία σειρά κινητήρων, ενώ θα υπάρχουν και εξηλεκτρισμένες εκδοχές τους. Το πιο πιθανό είναι ότι το σύστημα καύσης με τα δύο μπουζί στον κύλινδρο θα χρησιμοποιηθεί στις κορυφαίες εκδόσεις της κάθε σειράς. Παράλληλα, στη Maserati δεν έχουν αποσαφηνίσει αν η συγκεκριμένη τεχνολογία θα εφαρμόζεται αποκλειστικά από την ιταλική εταιρεία ή αν θα είναι διαθέσιμη και σε άλλα μοντέλα που ανήκουν στο νεοσύστατο Group της Stellantis.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...