Ένα Toyota Land Cruiser του ’72 με 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα!

Αναπαλαιώνοντας ένα αυτοκίνητο που έχει κάνει τον κύκλο της γης 30 φορές

  • -
  • -

Το τελευταίο δημιούργημα των ανθρώπων της ICON από το Λος Άντζελες ακούει στο όνομα FJ44 και είναι πανέμορφο. Πρόκειται για ένα Toyota Land Cruiser του 1972, το οποίο όταν πέρασε τις πόρτες του εργαστηρίου, το οδόμετρο του έγραφε 780.000 μίλια (λίγο περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα). Αυτό όμως δεν πτόησε τους μηχανικούς, οι οποίοι έκαναν ότι περνά από το χέρι τους για να μετατραπεί το ταλαιπωρημένο SUV, στο συλλεκτικό αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Ο αρχικός κινητήρας αντικαταστάθηκε από έναν V8 6,2 λίτρων απόδοσης 436 ίππων και 610 Nm ροπής και συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Παράλληλα, αλλαγές έγιναν στο σασί, την ανάρτηση, την μετάδοση, αλλά και τα φρένα, καθώς όταν εγκαθιστάς έναν ισχυρό, μοντέρνο κινητήρα σε ένα παλιό όχημα είναι σημαντικό να ξέρεις ότι μπορείς να σταματήσεις με την ίδια ευκολία που επιταχύνεις.

Εξωτερικά φυσικά έγινε σαν καινούργιο, ενώ στο εσωτερικό βρίσκουμε θερμαινόμενα καθίσματα, κάμερα οπισθοπορίας, σύστημα πλοήγησης, Apple CarPlay και Bluetooth.

Φυσικά το παρόν restomod δεν κατασκευάζεται με το αζημίωτο, έχοντας την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, τιμή πώλησης 237.000 δολαρίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...