Ποιο θα είναι το επόμενο ηλεκτρικό της Audi;

Με τις… αναβιώσεις να είναι της μόδας, στην Audi εξετάζουν το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο να είναι η νεότερη εκδοχή του Α2

  • -
  • -

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του e-tron GT οι άνθρωποι της Audi αποκάλυψαν πως το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει κόμπακτ διαστάσεις και θα είναι πιο προσιτό σε σχέση με τα σημερινά EV της γερμανικής εταιρείας. Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της Audi, Markus Duesmann δεν δίστασε να αναφέρει ότι ακόμα δεν έχουν καταλήξει στο segment που θα ανήκει. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων σε αμάξωμα μικρού μεγέθους είναι μεγάλο, στοιχείο που τα καθιστά ακριβά για το αγοραστικό κοινό. Για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει αντικαταστάτης του Α1, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν άλλες εταιρείες στο Group που προσφέρουν μοντέλα αυτής της κατηγορίας.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ AUDI E-TRON GT

Αντίθετα, υποστήριξε ότι μοντέλα όπως το Q2 είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Audi, ενώ ολοκλήρωσε αναφέροντας πως το crossover θα μπορούσε μελλοντικά να αποτελέσει το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Audi. Παρόλα αυτά, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στα πρότυπα του Α2 να έχει νόημα για την γερμανική εταιρεία. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη σχεδιάζεται σχετικό μοντέλο, το οποίο και θα ακολουθεί τη φιλοσοφία του πρωτότυπου AI:ME που είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια.

Τέλος, ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση και για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, με τον Duesmann να παραδέχεται πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα μειώσουν τη γκάμα τους δίνοντας έμφαση στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...