Άνοδο 10% στις πωλήσεις αναμένουν οι κατασκευαστές στην Ευρώπη

Θετικά βλέπουν τη νέα χρονιά οι αυτοκινητοβιομηχανίες

  • -
  • -

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού Covid-19, που στοίχησε σε πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, όπως αποτυπώνεται στο δείκτη πωλήσεων που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων ετών, οι κατασκευαστές βλέπουν… φως στη νέα χρονιά.

Οι προβλέψεις μάλιστα είναι ιδιαίτερα θετικές, αφού πιστεύουν ότι η αγορά θα ανακάμψει σημαντικά, με άνοδο της τάξης του 10%, σε σχέση με το 2020. Μάλιστα, στα πλάνα είναι και το νωθρό ξεκίνημα στην αρχή του 2021, αλλά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το δεύτερο μισό του έτους θα είναι ιδιαίτερα θετικό.

Η νέα τάση στην αγορά, που αφορά τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, φαίνεται να δίνει ώθηση, αφού το προηγούμενο έτος, αν και εν γένει αρνητικό, αυτά σημείωσαν μεγάλη άνοδο. Πιο συγκεκριμένα από το 3% που ήταν το μερίδιό τους το 2019, έφτασαν στο 10,5%, αποδεικνύοντας ότι δεν αποτελούν μόνο το μέλλον, αλλά και το παρόν.

Με στρατηγικές κινήσεις, που θα περιλαμβάνουν αναβάθμιση του δικτύου φορτιστών, αλλά και εν γένει των υποδομών, η αγορά των ηλεκτροκίνητων μοντέλων αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο, παρασύροντας και το σύνολο της αγοράς. Επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες που συνοδεύουν τα νέα μοντέλα, αποτελούν ένα ακόμα ατού στα χέρια των εταιρειών, που προσφέρουν πλέον πιο σύγχρονα και ελκυστικά αυτοκίνητα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...