Νέο all season ελαστικό από την Pirelli [Video]

Υπόσχεται αυξημένη ασφάλεια και διάρκεια ζωής κατά 50%

  • -
  • -

Η Pirelli παραμένει πιστή στην παράδοση της, να προσφέρει στους οδηγούς ελαστικά ικανά να αποδώσουν σε συνθήκες παντός καιρού. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά του Cinturato All Season SF2. Στοχεύοντας σε ένα ευρύ κοινό, το νέο ελαστικό σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία μπορεί να αντιπροσωπεύει μέχρι και το 20% των πωλήσεων ελαστικών στην Ευρώπη, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Σχεδιασμένο για οδηγούς που διανύουν περίπου 25.000 km κάθε χρόνο, το νέο ελαστικό της Pirelli είναι διαθέσιμο σε 65 διαφορετικά μεγέθη, για ζάντες από 15 έως 20 ίντσες. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η μεγάλη καινοτομία του νέου ελαστικού είναι μία νέα προσαρμόσιμη γόμα, η οποία σε συνδυασμό με μία ομοιόμορφη επιφάνεια επαφής με την άσφαλτο, συμβάλουν στην αύξηση της οδηγικής ασφάλειας και της ζωής των ελαστικών, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, κατά περίπου 50%.

Αυτό επιτεύχθηκε αυξάνοντας την σκληρότητα της γόμας, διατηρώντας την ίδια σύσταση υλικών, με αποτέλεσμα την μειωμένη αντίσταση κύλισης. Αυτή με την σειρά της βοηθά να επιτευχθεί χαμηλότερη κατανάλωση, καθοριστικός παράγοντας για τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ελαστικά τεχνολογίας Elect.

Η προσαρμοστικότητα του ελαστικού στις διαφορετικές καιρικές συνθήκες επιτυγχάνεται μέσω ενός συστήματος, το οποίο έρχεται από την τεχνολογία 3D. Τον χειμώνα οι αυλακώσεις του ελαστικού μεγαλώνουν, προσφέροντας έτσι ασφαλέστερο φρενάρισμα, ενώ σε στεγνές ή βρεγμένες επιφάνειες, οι αυλακώσεις μικραίνουν για καλύτερο κράτημα.

Σύμφωνα με την Pirelli, το νέο Cinturato All Season SF2 σε βροχερές συνθήκες μπορεί να απομακρύνει έως και 14,2 λίτρα νερού από την άσφαλτο ώστε να αποφευχθεί η υδρολίσθηση. Παράλληλα, σε ορισμένα μεγέθη το ελαστικό έρχεται και με τεχνολογία «Seal Inside», η οποία επιτρέπει την συνέχιση της οδήγησης χωρίς διαρροές αέρα ακόμα και στην περίπτωση τρυπήματος έως 4mm.

Δείτε στο video που ακολουθεί τον πρώην Πρωταθλητή της Formula 1, Nico Rosberg, να μιλά για το νέο ελαστικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...