Ηλεκτρικά βαν Peugeot e-Expert για τη Νέα Οδό

Η εταιρεία συντήρησης και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων θα αντικαταστήσει σταδιακά όλα τα οχήματά της με ηλεκτρικά

  • -
  • -
Ηλεκτρικά βαν Peugeot e-Expert για τη Νέα Οδό

Με σύνθημα το “Go Green”, η Νέα Οδός θέτει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντικατάστασης του στόλου οχημάτων της με 100% ηλεκτρικά. Στόχος της εταιρίας λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων είναι η δραστική μείωση των άμεσων εκπομπών αέριων ρύπων από το στόλο των εταιρικών οχημάτων της. Στην πρώτη φάση, τα «πράσινα» van της εταιρίας, τα Peugeot e-Expert, θα χρησιμοποιηθούν ως οχήματα συντήρησης και εκτέλεσης εργασιών.

Από το 2018 η Νέα Οδός φρόντισε να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές για το υπεραστικό ταξίδι ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η Ιόνια Οδός είναι ο μόνος αυτοκινητόδρομος στη χώρα που προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων καθ’ όλο το μήκος του, σε όλους τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) σε Ευηνοχώρι, Αμβρακία, Αμφιλοχία, Φιλιππιάδα και Επισκοπικό.

Δείτε τις τιμές διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 πρόκειται να ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε όλους τους ΣΕΑ του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Λαμίας που διαχειρίζεται η εταιρία. Σήμερα ταχυφορτιστές σε αυτό το τμήμα λειτουργούν στο ΣΕΑ Αταλάντης. Παρόμοια στρατηγική έχει τεθεί σε εφαρμογή και στην Κεντρική Οδό, καθώς το ΣΕΑ Σοφάδων του Ε65 στο τμήμα Ξυνιάδα Τρίκαλα, διαθέτει αμφίπλευρα ταχυφορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ και στο ΣΕΑ του νότιου υπό κατασκευή τμήματος, έχει ήδη υλοποιηθεί σχετική πρόβλεψη.Πέρα από την πρωτοπορία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Νέα Οδός και η Κεντρική παρέχουν στους οδηγούς τη δυνατότητα ανακύκλωσης, καθ’ όλο το μήκος των αυτοκινητοδρόμων που λειτουργούν, συντηρούν και διαχειρίζονται, μέσω ειδικών κάδων σε κάθε parking με WC ή ΣΕΑ. Παράλληλα, και οι δυο εταιρίες έχουν σχεδιάσει και εφαρμόζουν ένα καινοτόμο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το οποίο και πιστοποιείται κάθε χρόνο, ανελλιπώς, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14001:2015.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Νέας Οδού. Αναλυτική περιγραφή όλων των σχετικών δράσεων και των αποτελεσμάτων τους, περιλαμβάνεται στον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας που εκδίδεται κάθε έτος, ενώ με ένα κλικ στο ειδικό Microsite  CSR Scorecard κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί με ένα γρήγορο, ευχάριστο, διαδραστικό τρόπο να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για το πώς η Νέα Οδός λειτουργεί ως ένας ενεργός εταιρικός πολίτης, ώστε να συμβάλλει τα μέγιστα  σε κάθε όμορη τοπική κοινωνία, καθώς και στη συνολική ανάπτυξη της  χώρας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...