Τα πόδια στο ταμπλό; Αισθητήρας θα απενεργοποιεί τον αερόσακο (video)

Η ισραηλινή Vayyar αναπτύσσει 4D αισθητήρες ραντάρ που θα ελέγχουν το εσωτερικό των αυτοκινήτων

  • -
  • -

Οι προδιαγραφές ασφαλείας για τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα αυστηρές στην Ευρώπη και πλέον για να λάβει ένα επιβατικό όχημα τα 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP θα πρέπει να διαθέτει πλήρη εξοπλισμό υποβοήθησης του οδηγού.

Τα επόμενα χρόνια οι απαιτήσεις θα γίνουν ακόμη πιο αυστηρές για όσα αυτοκίνητα λαμβάνουν έγκριση τύπου στην Ευρώπη. Απαραίτητο π.χ. θα είναι το σύστημα που ανιχνεύει την παρουσία βρέφους ή μικρού παιδιού στο πίσω κάθισμα, ώστε ο οδηγός να μην το ξεχάσει στο αυτοκίνητο. Το φαινόμενο του hot car – θάνατος από θερμοπληξία σε κλειδωμένο όχημα – οφείλεται για εκατοντάδες θανάτους ετησίως σε όλο τον κόσμο (παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί και στην Ελλάδα).

Η Vayyar, εταιρεία με έδρα το Ισραήλ, ειδικεύεται στην ανάπτυξη αισθητήρων ραντάρ 4D, οι οποίοι «σκανάρουν» το εσωτερικό του οχήματος. Θα μπορούν να ανιχνεύουν παιδί που έχει μείνει μόνο του στο αυτοκίνητο, αν όλοι οι επιβάτες αναπνέουν κανονικά, ακόμη και αν ο συνοδηγός έχει βάλει τα πόδια του στο ταμπλό! Στην τελευταία περίπτωση θα απενεργοποιείται ο αερόσακος, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού σε περίπτωση σύγκρουσης.

Δείτε στο ακόλουθο video διάφορα σενάρια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...