Ford και Google σκοπεύουν να επαναπροσδιορίσουν τον τομέα της «συνδεσιμότητας»

Συμφωνήθηκε πολυετής συνεργασία

  • -
  • -

Η Ford, βλέπουμε να επενδύει στην τεχνολογία, τόσο εντός συνόρων με το Ford Marketplace, αλλά και παγκοσμίως, χάρη στην νέα της 6ετή συμφωνία συνεργασίας με την Google. Οι δύο κολοσσοί θα δουλέψουν συλλογικά έχοντας ως κύριο στόχο την «επανεφεύρεση» της εμπειρίας συνδεσιμότητας στα αυτοκίνητα.

Κατά την διάρκεια των 6 ετών που συμφωνήθηκαν, η Google θα παρέχει στην Ford εξειδικευμένες πληροφορίες σε δεδομένα, τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική εκμάθηση, ενώ από το 2023 κι έπειτα, το infotainment όλων τον Ford και Lincoln μοντέλων θα περάσει από τα Sync συστήματα σε τεχνολογία Android με ενσωματωμένα Google apps και υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν παγκοσμίου κλάσης τεχνολογίες χαρτών και φωνητικού ελέγχου:

•          Με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, οι οδηγοί μπορούν να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι, ελέγχοντας τα πάντα μέσω της φωνής τους.

•          Με την υπηρεσία χαρτών Google Maps ως πρωταρχική πλοήγηση του αυτοκινήτου, οι οδηγοί μπορούν να φτάνουν στον προορισμό τους ταχύτερα με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, αυτόματο επανυπολογισμό διαδρομής, καθοδήγηση λωρίδας κυκλοφορίας και άλλα.

•          Με το Google Play, οι οδηγοί θα έχουν πρόσβαση στα αγαπημένα τους apps για να απολαμβάνουν μουσική, podcasts, audiobooks και άλλα. Αυτά τα apps είναι βελτιστοποιημένα και ενσωματωμένα για χρήση μέσα στο όχημα.

Για την επιτάχυνση της καινοτομίας, η Ford και η Google ιδρύουν μία νέα ομάδα συνεργασίας με την ονομασία Team Upshift. Αξιοποιώντας τα ταλέντα και τους πόρους των δύο εταιρειών, η Team Upshift θα διευρύνει τον ορίζοντα μετασχηματισμού της Ford, θα «ξεκλειδώσει» ευκαιρίες για προσωποποιημένες εμπειρίες χρήστη και ανάπτυξης υπηρεσιών που βασίζονται σε δεδομένα. Μεταξύ των projects θα είναι η ανάπτυξη νέων εμπειριών πελατών κατά την αγορά ενός οχήματος, η δημιουργία νέων υπηρεσιών βασισμένων σε δεδομένα για τους κατόχους οχημάτων, και πολλά ακόμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...