Φώτα στο οδικό δίκτυο: Ανοιχτά τη μέρα, σβηστά τη νύχτα

Σπατάλη ενέργειας και κίνδυνος για την οδική ασφάλεια

  • -
  • -

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ σχετικά με καταγγελίες πολιτών για τα φώτα στους δρόμους που μένουν αναμμένα τη μέρα, έδειξε πως οι χρονοδιακόπτες παλαιάς τεχνολογίας, η αδιαφορία των κρατικών φορέων και οι υψηλές θερμοκρασίες ευθύνονται για την κατασπατάληση ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ, από τη μία η ΔΕΗ κάνει συνεχείς εκκλήσεις προς τους καταναλωτές για εξοικονόμηση ενέργειας, από την άλλη τα φώτα σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής εξακολουθούν να είναι αναμμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε Άγια Παρασκευή, Χαλάνδρι, Άγιο Παντελεήμονα, Ηλιούπολη, Άλιμο, Νέα Σμύρνη, περιφερειακή Υμηττού, παραλιακή λεωφόρο και Οινόφυτα. Πολλές φορές από την άλλη η ηλεκτροδότηση και ο φωτισμός σε κεντρικούς δρόμους είναι ελλιπής το βράδυ με αποτέλεσμα να σημειώνονται τροχαία ατυχήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Βαγγέλη Κατσίνη, «το θέμα αφορά περισσότερο τους δήμους, που οφείλουν να ελέγχουν το χρονοδιακόπτη μήπως έχει ξερυθμιστεί… Οι δήμοι λοιπόν θα πρέπει να ελέγχουν, να ενημερώνουν, έχουν δικά τους συνεργεία, δικούς τους ηλεκτρολόγους που κάνουν την συντήρηση».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...